Dames B (1ste provinciale)

Ploegfoto | Speelsters | Trainingsuren en coach | Wedstrijdkalender | Klassement | Nieuwsberichten

Ploegfoto

naar boven

Speelsters

NummerVoornaamAchternaamJaarPositie
5LianaRobben
6ShauniDriesen
7JanneTrippaerts
8LindaSchroyen
9ImkeTiereliers
10KirstenVanhemel
11JanaReck
12LauraMichiels
13ElvanHeirman
14Anne MiePrincen

naar boven

Trainingsuren en coach

Trainingsuren: dinsdag van 19u tot 20u30 (Kuringen), donderdag van 19u30 tot 21u (Virga Jesse College) en – om de week – op vrijdag van 21u tot 22u30 (Virga Jesse College)
Coach: Lien Buelens

naar boven

Wedstrijdkalender

naar boven

Klassement

Het actuele klassement kan geraadpleegd worden op de site van Basketbal Vlaanderen.

naar boven

Meest recente nieuwsberichten

 • BBC Croonen Lommel A – Dames B: 79-59 26 maart 2018 Leon Buelens

  Onze dames B trokken zonder een zieke Kirsten en zonder kadetten, maar met een uurtje minder slaap en hulp van Lore naar Lommel, alwaar hen de confrontatie met de tweede in de stand wachtte.

  Laura opende de score voor Hasselt waarna de thuis onmiddellijk overnam en vervolgens als een ware pletwals over de bezoekers heen ging naar een 10-2. De Hasseltse dames toonden echter dat ze niet voor niets zo vroeg waren opgestaan en knokten zich terug in de wedstrijd met een driepunter van Anne Mie en enkele snelle scores van Laura en Lore. Naar het einde van het eerste quarter toe diende Hasselt haar greep op de thuisploeg opnieuw wat te lossen zodat het de bordjes na 10 minuten spelen op 19-13 in het voordeel van Lommel hingen.

  Ook in de tweede helft klampte Hasselt aan, maar foutenlast voor Luka en Shauni en een verstuikte vinger voor Liana weerhielden de bezoekers ervan de thuisploeg echt te bedreigen (Q2: 39-29).

  Ook in het derde quart bleek Lommel ontzettend accuraat in de afwerking en kon Hasselt enkel tegenprikken met een driepunter van Gieze en enkele mooi uitgemeten fastbreaks (Q3: 63-42).

  Ook in het vierde quarter bleven de bezoekers hun vel zo duur als mogelijk verkopen maar konden zij nooit aanspraak maken op de overwinning (eindstand: 79-59).

  Gieze 9, Liana 5, Shauni 4, Lore 9, Laura 20, Luka 3, Anne Mie 9.

  Lees verder →
 • Dames B – KBBC Union Leopoldsburg: 76-47 26 februari 2018 Leon Buelens

  Hasselt maakte meteen een blitzstart met een snelle score van Anne-Mie na de opsprong, waarmee de toon onmiddellijk gezet was. Leopoldsburg beet de tanden stuk op het inside overwicht van de thuisploeg en schakelde even om naar een zone-defense, dewelke echter ook al snel aan flarden gespeeld werd door mooi samenspel van BT (Q 1: 19-12).

  Hetzelfde wedstrijdbeeld was te zien in het tweede quart, al kwam de thuisploeg zowaar nog iets vlotter tot scoren. Ildiko opende met een driepunter en had nog wat energie over om de bezoekende guard full court onder druk te zetten wat resulteerde in enkele makkelijke binnenleggers, waardoor de thuisploeg kon gaan rusten met een comfortabele voorsprong van 16 punten (Q2: 41-25).

  In de tweede helft schroefde de thuisploeg haar defense nog een beetje aan en zo werden er heel wat balletjes onderschept waarna Laura gelanceerd werd voor haar ondertussen welbekende coast to coast. Ook aanvallend verzwakte de thuisploeg niet en zo werd de voorsprong vergroot tot 25 punten aan het einde van het derde quart (Q3: 57-32).

  Dat Hasselt deze wedstrijd niet meer uit handen zou geven, was al snel duidelijk. Twee driepunters van Anne-Mie en slimme drives van Liana bezegelden dan ook definitief het lot van de bezoekers. Hasselt speelde een dijk van een wedstrijd en tekende met een 76-47 eindstand voor de tot nu toe ruimste overwinning van het seizoen.

  Gieze 2, Liana 11, Shauni 4, Ildiko 15 (3×3), Sofie 4, Kirsten 2, Laura 16, Luka 2, Anne Mie 20 (2×3).

  Lees verder →
 • Dames B – Stevoort A: 53-45 20 februari 2018 Leon Buelens

  Afgelopen zondag stond er een rasecht burenduel aangekruist in onze basketbalagenda. Hasselt kreeg stadsgenoot Stevoort op bezoek en was gebrand op revanche na de pijnlijke nederlaag uit de heenronde. Beide ploegen kwamen vlot uit de startblokken met snelle driepunters aan weerszijden, waarna de wedstrijd volledig gelijk opliep (Q1: 9-9).

  Om de Hasseltse dominantie inside af te stoppen kroop Stevoort al snel in hun vertrouwde zone waarna het vertrouwen van de thuisploeg even wankelde. Gelukkig kregen zowel Kirsten (4×3) als Liana (3×3) hun vizier tijdig op scherp, zodat Hasselt toch op voorsprong kwam. Twee lucky driepunters van de bezoekers op het einde van de eerste helft brachten de stand echter opnieuw in het voordeel van Stevoort (Q2: 23-25).

  Het derde quart was dan weer volledig voor de thuisploeg, die de Stevoortse korf vanop afstand met succes bleef bestoken. Onder impuls van Laura, die vooral ook in de rebound heer en meester was, werd door de hele ploeg ook defensief een tandje bijgestoken, hetgeen resulteerde in enkele fastbreaks die opnieuw door Laura feilloos werden afgewerkt (Q3: 40-36).

  Ook in het vierde quart bleef het spannend tot Ildiko de thuisploeg definitief richting de overwinning driepunterde. De kloof was nu definitief gemaakt en dankzij de koelbloedigheid van Liana en Laura van achter de vrijworplijn kwam de overwinning niet meer in het gedrang.

  Gieze 2, Liana 11, Shauni 2, Britt, Ildiko 3, Kirsten 14, Laura 12, Luka, Anne Mie 9.

  Lees verder →
 • BBC Neerpelt A – Dames B 9 februari 2018 Leon Buelens

  De Neerpeltse meisjes wonnen hun laatste twee competitiematchen en waren dan ook vastbesloten een derde overwinning aan dit zegenreeksje vast te knopen. Het was echter Hasselt BT dat het best aan de wedstrijd begon, met een snelle drive van Liana en inside scores van Laura. Aanvallend werd er goed gespeeld, doch zij het ten koste van de defence waardoor de thuisploeg bij momenten veel te makkelijk tot scoren kwam. Dankzij driepunters van Shauni en Luka kon Hasselt evenwel de bovenhand houden (Q1: 14-16).

  Zelfde wedstrijdbeeld in het tweede quart. Hasselt leek de wedstrijd te domineren en kon mits zeer goed samenspel enkele mooie punten verzilveren, maar toch gaf Neerpelt geen duimbreed toe (Q2: 27-30).

  Het derde quart werd moeilijker voor de bezoekers. Open kansen werden onbenut gelaten en de thuisploeg profiteerde met enkele fastbreaks, waarna de bezoekers zelfs op achtervolgen aangewezen waren (Q3: 42-41).

  In het slot van de wedstrijd konden de bezoekers hun focus herwinnen. Onder leiding van Kirsten werd de verdediging opnieuw aangescherpt waarna driepunterkanon Shauni en een zeer goed ingevallen Sofie hun ploeg opnieuw op voorsprong brachten. Met nog iets meer dan een halve minuut op de klok stond Hasselt slechts twee punten voor en mocht de thuisploeg de aanval inzetten. Deze aanval werd door onze dames feilloos afgestopt waarna zij de nog resterende seconden al passend lieten wegtikken en zo de felbevochten overwinning alsnog mee naar huis mochten nemen (eindstand: 53-55).

  Liana 7, Shauni 14 (4 x 3), Ildiko, Elvan, Sofie 4, Kirsten 7, Laura 8, Luka 9, Anne-Mie 6.
  Afwezig: Linda, Jana.

  Lees verder →
 • Gems Diepenbeek B – Dames B: 51-43 10 januari 2018 Leon Buelens

  De Hasseltse dames werden in Diepenbeek verwacht op een, naar zondagse normen, ontiegelijk vroeg uur, waar zowel speelsters als coach niet bijzonder vrolijk van werden. Daarnaast diende Hasselt gehavend aan de wedstrijd te beginnen, nu zowel Shauni, Linda als Jana afhaakten door blessure, ziekte en examens. Gelukkig konden de bezoekers rekenen op hulp van Elvan, die bij wijze van opwarming kwam meedoen alvorens zij zou aantreden in de kadettenmatch.

  De wedstrijd ging moeizaam van start en beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren. Diepenbeek nam een lichte voorsprong, maar kon nooit ver uitlopen (Q1: 13-9). Door een aantal gemiste open kansen en vrijworpen van Hasselt, kon de thuisploeg alsnog gaan rusten met een voorsprong van 7 punten (Q2: 28-21).

  Het begin van het derde quart was dan weer volledig voor de bezoekers. De voorsprong van Diepenbeek werd snel weggeveegd door toedoen van een zeer efficiënte Laura en een driepunter van Anne-Mie, waardoor Hasselt erop en erover ging. Echter door enkele ongelukkige balverliezen en veel te veel weggegeven tweede kansen herstelde de thuisploeg de situatie en kwamen zij aan het einde van het derde quart opnieuw op voorsprong (Q3: 41-35). In het laatste quart drong Hasselt nog aan, maar kon het geen aanspraak meer maken op de overwinning (Eindstand: 51-43).

  Gieze 6, Liana 10, Elvan, Kirsten, Laura 14, Luka, Anne Mie 13. Afwezig: Linda, Shauni, Jana

  Lees verder →

naar boven