Dames B (1ste provinciale)

Ploegfoto | Speelsters | Trainingsuren en coach | Wedstrijdkalender | Klassement | Nieuwsberichten

Ploegfoto

Dames B

naar boven

Speelsters

NummerVoornaamAchternaamJaarPositie
5LianaRobben
6ShauniDriesen
7JanneTrippaerts
8LindaSchroyen
9ImkeTiereliers
10KirstenVanhemel
11JanaReck
12LauraMichiels
13ElvanHeirman
14Anne MiePrincen

naar boven

Trainingsuren en coach

Trainingsuren: dinsdag van 19u tot 20u30 (Kuringen), donderdag van 19u30 tot 21u (Virga Jesse College) en – om de week – op vrijdag van 21u tot 22u30 (Virga Jesse College)
Coach: Lien Buelens

naar boven

Wedstrijdkalender

naar boven

Klassement

Het actuele klassement kan geraadpleegd worden op de site van Basketbal Vlaanderen.

naar boven

Meest recente nieuwsberichten

 • Dames Hasselt BT B – Stevoort A 53-45 20 februari 2018 Leon Buelens

   

  Afgelopen zondag stond er een rasecht burenduel aangekruist in onze basketbalagenda. Hasselt kreeg stadsgenoot Stevoort op bezoek en was gebrand op revanche na de pijnlijke nederlaag uit de heenronde.

  Beide ploegen kwamen vlot uit de startblokken met snelle driepunters aan weerszijden, waarna de wedstrijd volledig gelijk opliep (Q1: 9-9).

  Om de Hasseltse dominantie inside af te stoppen kroop Stevoort al snel in hun vertrouwde zone waarna het vertrouwen van de thuisploeg even wankelde.

  Gelukkig kregen zowel Kirsten (4×3) als Liana (3×3) hun vizier tijdig op scherp, zodat Hasselt toch op voorsprong kwam.

  Twee lucky driepunters van de bezoekers op het einde van de eerste helft brachten de stand echter opnieuw in het voordeel van Stevoort (Q2: 23-25).

  Het derde quart was dan weer volledig voor de thuisploeg, die de Stevoortse korf vanop afstand met succes bleef bestoken.

  Onder impuls van Laura, die vooral ook in de rebound heer en meester was, werd door de hele ploeg ook defensief een tandje bijgestoken, hetgeen resulteerde in enkele fastbreaks die opnieuw door Laura feilloos werden afgewerkt (Q3: 40-36).

  Ook in het vierde quart bleef het spannend tot Ildiko de thuisploeg definitief richting de overwinning driepunterde. De kloof was nu definitief gemaakt en dankzij de koelbloedigheid van Liana en Laura van achter de vrijworplijn kwam de overwinning niet meer in het gedrang.

  Gieze 2, Liana 11, Shauni 2, Britt, Ildiko 3, Kirsten 14, Laura 12, Luka, Anne Mie 9.

 • BBC Neerpelt A – Dames B 9 februari 2018 Leon Buelens

  De Neerpeltse meisjes wonnen hun laatste twee competitiematchen en waren dan ook vastbesloten een derde overwinning aan dit zegenreeksje vast te knopen. Het was echter Hasselt BT dat het best aan de wedstrijd begon, met een snelle drive van Liana en inside scores van Laura. Aanvallend werd er goed gespeeld, doch zij het ten koste van de defence waardoor de thuisploeg bij momenten veel te makkelijk tot scoren kwam. Dankzij driepunters van Shauni en Luka kon Hasselt evenwel de bovenhand houden (Q1: 14-16).

  Zelfde wedstrijdbeeld in het tweede quart. Hasselt leek de wedstrijd te domineren en kon mits zeer goed samenspel enkele mooie punten verzilveren, maar toch gaf Neerpelt geen duimbreed toe (Q2: 27-30).

  Het derde quart werd moeilijker voor de bezoekers. Open kansen werden onbenut gelaten en de thuisploeg profiteerde met enkele fastbreaks, waarna de bezoekers zelfs op achtervolgen aangewezen waren (Q3: 42-41).

  In het slot van de wedstrijd konden de bezoekers hun focus herwinnen. Onder leiding van Kirsten werd de verdediging opnieuw aangescherpt waarna driepunterkanon Shauni en een zeer goed ingevallen Sofie hun ploeg opnieuw op voorsprong brachten. Met nog iets meer dan een halve minuut op de klok stond Hasselt slechts twee punten voor en mocht de thuisploeg de aanval inzetten. Deze aanval werd door onze dames feilloos afgestopt waarna zij de nog resterende seconden al passend lieten wegtikken en zo de felbevochten overwinning alsnog mee naar huis mochten nemen (eindstand: 53-55).

  Liana 7, Shauni 14 (4 x 3), Ildiko, Elvan, Sofie 4, Kirsten 7, Laura 8, Luka 9, Anne-Mie 6.
  Afwezig: Linda, Jana.

 • Gems Diepenbeek B – Dames B: 51-43 10 januari 2018 Leon Buelens

  De Hasseltse dames werden in Diepenbeek verwacht op een, naar zondagse normen, ontiegelijk vroeg uur, waar zowel speelsters als coach niet bijzonder vrolijk van werden. Daarnaast diende Hasselt gehavend aan de wedstrijd te beginnen, nu zowel Shauni, Linda als Jana afhaakten door blessure, ziekte en examens. Gelukkig konden de bezoekers rekenen op hulp van Elvan, die bij wijze van opwarming kwam meedoen alvorens zij zou aantreden in de kadettenmatch.

  De wedstrijd ging moeizaam van start en beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren. Diepenbeek nam een lichte voorsprong, maar kon nooit ver uitlopen (Q1: 13-9). Door een aantal gemiste open kansen en vrijworpen van Hasselt, kon de thuisploeg alsnog gaan rusten met een voorsprong van 7 punten (Q2: 28-21).

  Het begin van het derde quart was dan weer volledig voor de bezoekers. De voorsprong van Diepenbeek werd snel weggeveegd door toedoen van een zeer efficiënte Laura en een driepunter van Anne-Mie, waardoor Hasselt erop en erover ging. Echter door enkele ongelukkige balverliezen en veel te veel weggegeven tweede kansen herstelde de thuisploeg de situatie en kwamen zij aan het einde van het derde quart opnieuw op voorsprong (Q3: 41-35). In het laatste quart drong Hasselt nog aan, maar kon het geen aanspraak meer maken op de overwinning (Eindstand: 51-43).

  Gieze 6, Liana 10, Elvan, Kirsten, Laura 14, Luka, Anne Mie 13. Afwezig: Linda, Shauni, Jana

 • Dames B – Basket Tongeren: 68-44 12 december 2017 Leon Buelens

  Ondanks het late uur – door een spannende wedstrijd van de D-ploeg heren kon de match slechts aanvatten om 21u20 – bleken de Hasseltse dames nog zeer goed wakker te zijn en gingen zij meteen verschroeiend van start. Shauni mikte onmiddellijk een driepunter door de netten en Anne Mie kon inside enkel foutief afgestopt worden, hetgeen resulteerde in 8 gelukte vrijworpen op rij (Q1: 21-12).

  In het tweede quart wisselde Tongeren hun man-to-man-defense af met zone, waarna de Hasseltse shots aanvankelijk iets minder vlot lukten. Laura was echter heer en meester in de rebound en creëerde talloze tweede kansen voor de thuisploeg. Linda en Liana kregen hun vizier nu op scherp wat leidde tot een comfortabele voorsprong van 12 punten aan de rust (Q2: 38-26).

  In de tweede helft bleef de thuisploeg geenszins op haar lauweren rusten, integendeel. Een ontketende Linda bleek net als vorige week onhoudbaar voor de bezoekers. Er werd daarnaast optimaal geprofiteerd van de Tongerse missers zodat Hasselt vanuit alle posities vlot tot score kwam (Q3: 55-31).

  De wedstrijd werd verder beheerst uitgespeeld en Hasselt liet de zege niet meer in het gedrang komen (einde: 68-44).

  Liana 11, Shauni 6, Britt, Linda 18, Kirsten 3, Jana 4, Laura 2, Luka 2, Anne Mie 23.

 • Basket Zonhoven B – Dames B: 43-59 4 december 2017 Leon Buelens

  Hasselt BT maakte een flitsende start, waarbij Zonhoven enkel lijdzaam kon toekijken. Linda was als guard ad-interim alom aanwezig en nam haar ploeg op sleeptouw. Ze werd bijgestaan door Ildiko die, zowel defensief als aanvallend, een zeer sterke invalbeurt maakte. Mooi samenspel en een hoog afwerkingspercentage leidde ertoe dat Hasselt in het eerste quart maar liefst 21 punten wist te maken (Q1: 9-21).

  De kloof was een feit en de teugels werd in defense een klein beetje losser gelaten. Een bom van Anne-Mie en een shot van Britt zorgden er echter voor dat de thuisploeg slecht twee puntjes van haar achterstand kon goedmaken (Q2: 22-32).

  De tweede helft werd opnieuw gedomineerd door de bezoekers: via een trefzekere Shauni van achter de vrijworplijn, bijgestaan door een zeer ijverige Laura, werd de kloof weer wat vergroot (Q3: 32-47).

  Ook in het vierde quart bleef Linda onvermoeibaar wegen op de Zonhovense verdediging zodat Hasselt, na een collectief sterke prestatie, de overwinning mee naar huis kon nemen.

  Gieze 6, Shauni 6, Ildiko 6, Linda 17, Kirsten, Jana 2, Laura 9, Britt 2, Anne Mie 11. Afwezig: Luka, Liana

naar boven