Dames B (1ste provinciale)

Ploegfoto | Speelsters | Trainingsuren en coach | Wedstrijdkalender | Klassement | Nieuwsberichten

Ploegfoto

Dames B

naar boven

Speelsters

NummerVoornaamAchternaamJaarPositie
5LianaRobben
6ShauniDriesen
7JanneTrippaerts
8LindaSchroyen
9ImkeTiereliers
10KirstenVanhemel
11JanaReck
12LauraMichiels
13ElvanHeirman
14Anne MiePrincen

naar boven

Trainingsuren en coach

Trainingsuren: dinsdag van 19u tot 20u30 (Kuringen), donderdag van 19u30 tot 21u (Virga Jesse College) en – om de week – op vrijdag van 21u tot 22u30 (Virga Jesse College)
Coach: Lien Buelens

naar boven

Wedstrijdkalender

naar boven

Klassement

Het actuele klassement kan geraadpleegd worden op de site van Basketbal Vlaanderen.

naar boven

Meest recente nieuwsberichten

 • Dames HASSELTBT B – BASKET TONGEREN (68-44) 12 december 2017 Leon Buelens

  Ondanks het late uur – door een spannende wedstrijd van de D-ploeg heren kon de match slechts aanvatten om 21u20 – bleken de Hasseltse dames nog zeer goed wakker te zijn en gingen zij meteen verschroeiend van start.

  Shauni mikte onmiddellijk een driepunter door de netten en Anne Mie kon inside enkel foutief afgestopt worden, hetgeen resulteerde in 8 gelukte vrijworpen op rij (Q1: 21-12).

  In het tweede quart wisselde Tongeren hun man-to-man-defense af met zone, waarna de Hasseltse shots aanvankelijk iets minder vlot lukten.

  Laura was echter heer en meester in de rebound en creëerde talloze tweede kansen voor de thuisploeg.

  Linda en Liana kregen hun vizier nu op scherp wat leidde tot een comfortabele voorsprong van 12 punten aan de rust (Q2: 38-26).

  In de tweede helft bleef de thuisploeg geenszins op haar lauweren rusten, integendeel.

  Een ontketende Linda bleek net als vorige week onhoudbaar voor de bezoekers.

  Er werd daarnaast optimaal geprofiteerd van de Tongerse missers zodat Hasselt vanuit alle posities vlot tot score kwam (Q 3: 55-31).

  De wedstrijd werd verder beheerst uitgespeeld en Hasselt liet de zege niet meer in het gedrang komen (einde: 68-44).

  Liana 11, Shauni 6, Britt, Linda 18, Kirsten 3, Jana 4, Laura 2, Luka 2, Anne Mie 23.

 • Basket Zonhoven B – Hasselt BT B (43-59). 4 december 2017 Leon Buelens

  Hasselt BT maakte een flitsende start, waarbij Zonhoven enkel lijdzaam kon toekijken.

  Linda was als guard ad-interim alom aanwezig en nam haar ploeg op sleeptouw.

  Ze werd bijgestaan door Ildiko die, zowel defensief als aanvallend, een zeer sterke invalsbeurt maakte.

  Mooi samenspel en een hoog afwerkingspercentage leidde ertoe dat Hasselt in het eerste quart maar liefst 21 punten wist te maken (Q1: 9-21).

  De kloof was een feit en de teugels werd in defense een klein beetje losser gelaten. Een bom van Anne-Mie en een shot van Britt zorgden er echter voor dat de thuisploeg slecht twee puntjes van haar achterstand kon goedmaken (Q2: 22-32).

  De tweede helft werd opnieuw gedomineerd door de bezoekers: via een trefzekere Shauni van achter de vrijworplijn, bijgestaan door een zeer ijverige Laura, werd de kloof weer wat vergroot (Q3: 32-47).

  Ook in het vierde quart bleef Linda onvermoeibaar wegen op de Zonhovense verdediging zodat Hasselt, na een collectief sterke prestatie, de overwinning mee naar huis kon nemen.

  Gieze 6, Shauni 6, Ildiko 6, Linda 17, Kirsten, Jana 2, Laura 9, Britt 2, Anne Mie 11. Afwezig: Luka, Liana

 • Dames B – Lommel A: 60-69 22 november 2017 Leon Buelens

  Hasselt kwam fris en gemotiveerd uit de startblokken met Gieze en Anne Mie als afwerkers van dienst. Lommel liet echter niet begaan en kwam zelf ook vlot tot scoren. Na een aangenaam eerst quart hingen de bordjes dan ook gelijk (16-16).

  Vergelijkbaar wedstrijdbeeld in het tweede quart, doch de thuisploeg kon, ondanks de toch wel héél verre driepunters van Liana, niet verhinderen dat Lommel bij aan de rust een kleine voorsprong van 3 puntjes had weten te verzamelen.

  Deze voorsprong werd echter onmiddellijk ongedaan gemaakt met opnieuw een bom van Liana, waarna de thuisploeg zelf een kloofje wist uit de bouwen. Ook bij Lommel schoten ze opnieuw wakker waarna de voorsprong geleidelijk aan slonk (Q3: 49-48).

  Het laatste quart bleek er teveel aan te zijn voor de thuisploeg, die defensief haar grip op de wedstrijd volledig verloor. Lommel profiteerde van de vele weggeven tweede kansen en diende zo Hasselt haar eerste thuisnederlaag toe (eindstand 60-69).

  Gieze 10, Liana 13, Shauni 2, Ildiko 4, Linda, Britt, Jana 2, Laura 3, Luka 2, Anne Mie 24, Kirsten gekwetst.

 • DBCH C – Dames B: 72-46 13 november 2017 Leon Buelens

  Hasselt werd bij aanvang van de wedstrijd compleet overrompeld door het Houthalense aanvalsgeweld en diende in het eerste quarter maar liefst 31 punten te slikken. De Hasseltse aanvalsmachine schoot wat later echter ook in gang zodat de bezoekers evenwel konden milderen tot 31-19.

  In quart 2 volgde een heel ander wedstrijdbeeld. Hasselt kreeg defensief eindelijk vat op de thuisploeg en bleef zelf vlot scoren. Anne Mie inside en Gieze en Jana met rake shots brachten Hasselt terug in de wedstrijd (rust: 44-35).

  In het derde quart duwde Houthalen echter opnieuw het gaspedaal in. Hasselt deed wat het kon en wist nog enkele mooie plays te verzilveren maar kon niet verhelpen dat de thuisploeg steeds verder uitliep. De wedstrijd eindigde met een 72-46 score, waarmee Houthalen de punten welverdiend thuishield.

  Gieze 9, Shauni 3, Ildiko, Linda, Sofie 2, Britt, Jana 5, Laura 4, Luka 2, Anne Mie 21, Liana afwezig.

 • BvL: Dames B – Zonhoven B 6 november 2017 Leon Buelens

  Hasselt begon met veel inzet en goesting aan de match en was vastbesloten het dipje van de voorbije weken te doen vergeten. Toch konden de dames niet beletten dat de eerste punten voor Zonhoven waren, waarna beide ploegen nog moeilijk tot scoren kwamen. De minieme voorsprong van de bezoekers werd nadien echter volledig ongedaan gemaakt en een bom van Jana aan het einde van het eerste quart zorgde voor een 13-9 tussenstand.

  Het tweede quart bleef spannend maar onder impuls van een sterke Anne Mie, die enkel foutief afgestopt kon worden en een alomtegenwoordige Laura kon Hasselt de voorsprong geleidelijk aan nog een beetje uitbouwen (Rust: 25-19).

  Ook het derde quart was volledig voor de thuisploeg. Liana nam haar team aanvallend op sleeptouw met enkele sterke inside drives en Laura domineerde zowel offensief als defensief het luchtruim. Ildiko viel knap in en maakte het haar directe tegenstander met veel defensieve druk erg lastig (Q3: 45-36).

  Aan het einde van het vierde quart liet Hasselt de teugels wat vieren waardoor Zonhoven makkelijker tot scoren kwam. Door enkele welgemikte shotjes van Gieze kwam de overwinnig echter niet meer in het gedrang (eindstand: 61-55).

  Zo bekert Hasselt een ronde verder, met opnieuw een burenduel tegen Stevoort op het programma.

  Liana 16, Shauni, Ildiko, Linda 3, Gieze 7, Kirsten, Jana 3, Laura 12, Luka, Anne Mie 20.

naar boven