U14 – Landelijke pupillen meisjes

Ploegfoto | Speelsters | Trainingsuren en coach | Wedstrijdkalender | Klassement | Nieuwsberichten

Ploegfoto

naar boven

Speelsters

NummerVoornaamAchternaamJaarPositie
SedenBihli2004
JanneBosmans2004
MoragHeirman2005
FranceHermans2005
MarieHermans2005
KaroHoubrechts2004
FemkeJanssen2005
LenaMartens2005
SandrineNotermans2004
SterreRaymaekers2004
KyrasSwinnen2004
LukaWouters2004

naar boven

Trainingsuren en coach

Trainingsuren: maandag van 18u tot 19u30 (Kuringen), woensdag van 17u30 tot 19u (Alverberg) en donderdag van 18u tot 19u30 (Virga Jesse College)
Coach: Martijn Broekx
Ploegverantwoordelijke: Bart Heirman
Peters: Jules en Louis

naar boven

Wedstrijdkalender

naar boven

Klassement

Het actuele klassement kan geraadpleegd worden op de site van Basketbal Vlaanderen.

naar boven

Meest recente nieuwsberichten

 • Landelijke U14 jongens en meisjes beleven topbasketbaldag 3 februari 2018 Militza Kuipers

  Onze meisjes U14 o.l.v. coach Martijn wonnen de halve finale van de beker van Limburg met 43-56 in en tegen KBBC Zolder en plaatsen zich als eerste Limburgse ploeg voor de bekerfinale tijdens het eerste weekend van mei.

  En onze U14 jongens o.l.v. coach Carl plaatsten zich vandaag voor de finale van de Beker van Vlaanderen. Ze wonnen met 61-81 bij Soba Antwerpen.
  HasseltBT rules!

  Lees verder →
 • Nieuwe fotoreportage U14 landelijke pupillen meisjes 23 januari 2018 webteam

  In de fotorubriek op onze website vindt u een fotoreportage terug van de wedstrijd Sint-Katelijne-Waver – U14 landelijke pupillen meisjes (14 januari 2018).

  Lees verder →
 • Nieuwe fotoreportages U14 landelijke pupillen meisjes 19 oktober 2017 webteam

  In de fotorubriek op onze website vindt u fotoreportages terug van de volgende twee wedstrijden:

  Lees verder →
 • Stage M14 landelijk – day 2 (donderdag 17 augustus 2017) 19 augustus 2017 Martijn Broekx

  Na een goede (voor sommige misschien iets kortere?) nachtrust stonden we om 10u weer paraat in Sporthal De Deuster voor onze tweede stagedag. Vandaag kwam Marie aansluiten die net terug was van haar KSA kamp.

  Vandaag lag de nadruk weer op het ploegspel. Deze keer niet enkel het offensief samenspel maar ook het defensief samenspel. Met hierbij natuurlijk continu aandacht voor de juiste techniek. We wisselden af met verschillende FUNdamentele shooting drills. We trainden door tot 13u00 en fietsten toen met veel honger naar het Broekxhof voor weer een verse soep en deze keer wat croque monsieurs.

  Na het eten nog een uurtje rust, wat rondhangen en dieren knuffelen op de boerderij, dan kwamen enkele ouders ons ophalen (bedankt om te rijden!) en vertrokken we richting Bree voor een oefenmatch tegen de landelijke U14 van Bree. We wisten dat ze met Shania een sterk eerstejaars meisje hadden, voor de rest waren het allemaal jongens in de ploeg.

  We begonnen wat twijfelachtig maar namen al snel het commando over. Onze men to men press (of is het women to men) rendeerde en we maakten het Bree moeilijk om in hun spel te komen. Dit kostte Karo wel al snel 3 fouten, nog voor het eerste quart voorbij was. We wonnen dit eerste quart uiteindelijk met 11 – 17, en 7 van onze 11 speelsters hadden reeds gescoord. In het tweede quart gingen we verder op dit elan en zo stonden we na een 9 – 19 in dit quart op een voorsprong van 20 – 36 bij de rust.
  De tweede helft begon rommelig, we herpakten ons even dankzij enkele sterke drives van Luka, maar we werden onzuiverder in onze passing, moving en scoring. Bree sloop na een 15 – 10 in dit quart stilletjes korterbij.
  In het laatste quart gingen de fysiek en de concentratie helemaal naar benden. Eisten de 7 uur training en de full court press dan toch hun tol en zo kwamen we op een 30 seconden van het einde 1 punt achter. We kregen nog 4 vrijworpen om gelijk (of erover) te komen maar de kracht en precisie was jammer genoeg weg en we mistten deze vrijworpen waardoor Bree de zege thuis kon houden met 1 punt.

  Terug aangekomen op de boerderij kregen we nog een lekkere spaghetti van de boerin waarna we even terug naar onze match keken op het groot scherm.

  Net toen we naar de slaapkamers moesten vertrekken kreeg de coach telefoon van zijn broer de boer en bleek het dat er een koe ging kalven. Met de laatste kracht in de benen nog snel naar daar, want dit hadden sommige nog nooit gezien.

  Morgen nog 4 uurtjes trainen op onze laatste stagedag en dan volgt zaterdag om 9u in Hasselt de U14 B van Beringen (meisjes) en gaan we zondag om 10u naar de provinciale U14 van Houthalen. Supporters, kom ons aanmoedigen!

  Lees verder →
 • Stage M14 landelijk – day 1 (woensdag 16 augustus 2017) 17 augustus 2017 Martijn Broekx

  Om 9u hadden we verzamelen geblazen op het Broekxhof in Peer. Het enthousiasme was meteen duidelijk want iedereen was goed op tijd.

  Na de kamerverdeling sprongen we op de fiets naar de sporthal voor onze eerste training. Een kwartiertje later dan gepland, eerst moesten we nog bellen want het alarm ging af & dan waren er enkele speelsters nog iets vergeten op het Broekxhof dus mocht de coach met hen terugrijden, kon de eerste training starten.

  De concentratie was goed en na 2 uur trainen met shooting drills uit onze offense en het lezen en begrijpen van alle opties uit ons offensief spel fietsten we in het zonnetje met een goed gevoel terug naar onze verblijfplaats. Hier wachtte ons een lekkere soep met broodjes om terug op krachten te komen.

  De namiddagtraining begon met een stevige opwarming waarna we verder werkten op ons offensief samenspel. Doordat we met twee clubs samen (Hades en Hasselt BT) deze ploeg gemaakt hebben, moeten we natuurlijk veel tijd in het samenspelen steken. Naarmate dat de training vorderde, voelden sommige de benen zwaarder en zwaarder worden in de shooting drills. Afsluiten deden we dan met een individuele shooting drill met zeer veel aandacht voor onze techniek.

  Terug op het Broekxhof kregen we een rondleiding over de boerderij: konijnen, cavia’s, hamsters, kalfjes, kippen, geiten, koeien, paarden… alle dieren kwamen we tegen en konden we aaien, voeren, borstelen of knuffelen.

  Dankzij het goede weer konden we ons avondeten nuttigen buiten op het terras, dit was natuurlijk héél fijn meegenomen.

  Als afsluiter van deze dag keken we één van de favoriete films van de coach, namelijk Coach Carter. Een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, die elke basketspeler moet gezien hebben, volgens de coach zelfs twee keer, zodat je goed alle details begrijpt en bij stilstaat.

  Morgen op naar dag 2, met voormiddag 3 uur training & om 17u onze tweede oefenmatch nu tegen de landelijke U14 jongens (en 1 meisje) van Bree.

  Lees verder →

naar boven