BBC Latem-De Pinte A – Heren A: 99-59

De verplaatsing naar de Pinte is er een die maar snel vergeten moet worden. Vanaf de sprongbal zien we een fanatiek aanvallend en verdedigende thuisploeg die verzorgd basketball speelt. De bal gaat snel rond waardoor hun sterkste wapen 3-punters optimaal wordt ingezet. Hasselt daarentegen begint slordig aan de wedstrijd, speelt te gehaast waardoor er veel en onnodige turnovers volgen. Latem-de Pinte raast naar een 10-0 voorsprong en daar kan Hasselt weinig tegenover stellen. Via Joost maakt Hasselt zijn eerste punten. De druk om te scoren om nog enigszins in het spoor van het thuisteam te blijven werkt averechts. Na 10 minuten prijkt een 25-9 stand op het scorebord.

Het tweede kwart nadat Frank zijn mannen eens heeft toegesproken laat een ander Hasselt zien. Meer overleg en meer rust. De wisselende verdedigingstactieken van Hasselt werken in aanvang goed. Aanvallend komen we beter door. Lorenz en Jules spelen een prima kwart en Joost scoort veelvuldig. Geert wordt door een straffe verdediging uit de wedstrijd gehouden. Hasselt verliest dit kwart maar dan wel met slechts 3 punten. Kwartscore 25-22.

We beginnen aan het derde kwart met een 19 punten achterstand (50-31). Maar op basis van het vertoonde spel in het tweede kwart kunnen we er weer een wedstrijd van proberen te maken. In aanvang lukt dat ook. We scherpen onze defense nog eens aan en dat resulteert in een aantal steals van Ollie en Wouter, die dat scorend afronden, waardoor we de achterstand weten terug brengen tot 13 punten. Latem-de Pinte vlucht in een time-out en weet daarna de regie van de wedstrijd weer over te nemen. Het beter verdedigen en gecontroleerd aanvallen resulteren in een kwart winst voor Hasselt 14-18.

Met een stand van 64-49 starten we het vierde kwart, moneytime! Maar Hasselt beschikt niet meer over de drive om er nog een tandje bij te zetten. En Latem-de Pinte kan zijn favoriete spel verder etaleren hoe Hasselt ook probeert te verdedigen. En op enig moment is de verdediging van Hasselt meer een schiettent. De ene na de andere driepunter vliegt om de oren. Hasselt is niet meer bij machte om nog iets terug te doen. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd zoals zij begonnen is. Een gretiger en beter spelende thuisploeg die op basis van het vertoonde spel ook meer dan terecht de winst pakt met 99-59.

Latem-de Pinte is een goed team en als zij hun favoriete spel kunnen spelen zijn ze dodelijk. Hasselt kan vanaf nu ook weer over een volledig team beschikken met de terugkeer van Sufyan (handblessure) en Jelle (schorsing). Hopelijk kan de ploeg  de reeks met verliespartijen a.s. zondag al weten om te zetten in een winst.

Quarters: 25-9, 25-22(50-31), 14-18(64-49), 35-10
Scores Hasselt: HERMANS 2, PAUWELS 4, VANHOVE 2, SCREURS 14, PADBERG 16, Simons 10, Van Becelaere, Moons 2, Achaaray, Venken 8, Vranken 1

Bernard Padberg