A-ploeg start nieuwe competitie met belangrijke uitoverwinning: Sprimont – Heren A 43-70

De kop is eraf voor HBT A. De competitie in TDM2 startte vrijdagavond in Sprimont, waar een ‘new look’ BT te gast was.

Een aantal nieuwe gezichten bij Hasselt, op het veld én op de bank: bij wijlen was het wat zoeken. Vooral defensief echter, werden al stappen gezet en dat mocht de thuisploeg aan den lijve ondervinden. Sprimont kreeg in het eerste quarter nauwelijks  5 punten gemaakt terwijl Jules (S), Oli en Pieter na  10’ al een 15 puntenkloof (5-20) op het bord zetten.

De thuisploeg probeerde het evenwicht te herstellen. Net vóór en net ná de rust leek dat trouwens te lukken. Hasselt verloor even de focus zodat Sprimont uiteindelijk terugkwam tot 35-38. De Time out die daarop volgde, zorgde ervoor dat de gelegde basis voor een mogelijke overwinning  niet verloren ging. Het gaf de bezoekers de nodige impuls om de voorsprong niet meer af te geven en met een ongekende ijver en werkkracht het laken definitief naar zich toe te trekken. Jelle en Lorenz zetten hoge druk, Jules en Louis tekenden samen voor 20 van de 41(!) defensieve rebounds en lagen zo aan de basis van een nieuwe kloof.

Een bom van Jarno op het eindsignaal (43-70) was de spreekwoordelijke kers op de taart en ontketende een ware ontlading van vreugde in het Hasseltse kamp: de eerste drie punten konden mee naar Limburg!

Volgende week vrijdag 13 september om 21u00 speelt BTA zijn eerste thuismatch en ontvangt Tongeren voor de enigste Limburgse derby van het seizoen. Hopelijk zorgen onze toeschouwers voor de nodige vocale steun!

Quarters: 5-20, 18-13 (23-33),14-12 (37-45), 6-25
Scores: JULES S 17, OLIVIER 7, JARNO 7, WOUTER 9, SOUFYAN 6, Pieter 12, Jelle 2, Louis 6, Lorenz 2, Arnout 2