As – Provinciale miniemen: 38-78

Middenin een stressvolle examenperiode troffen onze provinciale miniemen As, een op papier meer haalbare kaart. Mijns inziens een aangename verpozing tussen Franse vocabulaire, zinsontledingen, stellingen van Pythagoras… basket is tenminste fun ! Met volle goesting vatten onze mannen dan ook hun wedstrijd aan met een ruim aantal toeschouwers die onze mannen de laatste wedstrijd van dit jaar kwamen toejuichen. Versterkt door Bo en Karel (landelijke pupillen), afwezig Maxime en Emiel en Jeroen wilde ik absoluut deze wedstrijd winnend afsluiten. Voor de wedstrijd kregen de speler een preek dat ieder zijn hoofd er voor moest leggen en er geen 100% maar 200% tegenaan moest gaan.

Iedereen was met mij eens en aan de opwarming zag ik al dat het goed zat. Eén van de scheidsrechters gaf aan het er moeilijk mee te hebben dat nogal wat jongens van Zonhoven mij volgden naar Hasselt en leidde de wedstrijd wel érg strikt. Ondanks de fouten kon As geen afstand van ons nemen, maar de helft van hun punten mochten ze maken aan de vrijworplijn. Na een strategische technische fout diende Carlo Reeckmans, afgevaardigde van dienst, tijdens tweede helft plaats te nemen op de bank. Hij heeft voortreffelijk werk geleverd. We gaan rusten met een klein verschil.

In de tweede helft , door foutenlast beslis ik om zone te spelen, bleek As niet over shotters te beschikking en er volgden ook enkele snelle fast breaks die goed werden afgewerkt, hier en daar een paar missers niet te na gesproken. Bo speelt een kei van een wedstrijd en nam iedereen op sleeptouw. Karel was heerser in de rebound en werd bijgestaan werd door Laurens en Marijn. Senne, Ward, Quentin, Bram en Giel controleerden met goed spel de wedstrijd en iedereen kwam aan scoren toe. Het was mooi om te zien en hoop dat we hieruit geleerd hebben dat we het kunnen als we willen.