Basket Zonhoven B – Dames B: 43-59

Hasselt BT maakte een flitsende start, waarbij Zonhoven enkel lijdzaam kon toekijken. Linda was als guard ad-interim alom aanwezig en nam haar ploeg op sleeptouw. Ze werd bijgestaan door Ildiko die, zowel defensief als aanvallend, een zeer sterke invalbeurt maakte. Mooi samenspel en een hoog afwerkingspercentage leidde ertoe dat Hasselt in het eerste quart maar liefst 21 punten wist te maken (Q1: 9-21).

De kloof was een feit en de teugels werd in defense een klein beetje losser gelaten. Een bom van Anne-Mie en een shot van Britt zorgden er echter voor dat de thuisploeg slecht twee puntjes van haar achterstand kon goedmaken (Q2: 22-32).

De tweede helft werd opnieuw gedomineerd door de bezoekers: via een trefzekere Shauni van achter de vrijworplijn, bijgestaan door een zeer ijverige Laura, werd de kloof weer wat vergroot (Q3: 32-47).

Ook in het vierde quart bleef Linda onvermoeibaar wegen op de Zonhovense verdediging zodat Hasselt, na een collectief sterke prestatie, de overwinning mee naar huis kon nemen.

Gieze 6, Shauni 6, Ildiko 6, Linda 17, Kirsten, Jana 2, Laura 9, Britt 2, Anne Mie 11. Afwezig: Luka, Liana