BBC Croonen Lommel A – Dames B: 79-59

Onze dames B trokken zonder een zieke Kirsten en zonder kadetten, maar met een uurtje minder slaap en hulp van Lore naar Lommel, alwaar hen de confrontatie met de tweede in de stand wachtte.

Laura opende de score voor Hasselt waarna de thuis onmiddellijk overnam en vervolgens als een ware pletwals over de bezoekers heen ging naar een 10-2. De Hasseltse dames toonden echter dat ze niet voor niets zo vroeg waren opgestaan en knokten zich terug in de wedstrijd met een driepunter van Anne Mie en enkele snelle scores van Laura en Lore. Naar het einde van het eerste quarter toe diende Hasselt haar greep op de thuisploeg opnieuw wat te lossen zodat het de bordjes na 10 minuten spelen op 19-13 in het voordeel van Lommel hingen.

Ook in de tweede helft klampte Hasselt aan, maar foutenlast voor Luka en Shauni en een verstuikte vinger voor Liana weerhielden de bezoekers ervan de thuisploeg echt te bedreigen (Q2: 39-29).

Ook in het derde quart bleek Lommel ontzettend accuraat in de afwerking en kon Hasselt enkel tegenprikken met een driepunter van Gieze en enkele mooi uitgemeten fastbreaks (Q3: 63-42).

Ook in het vierde quarter bleven de bezoekers hun vel zo duur als mogelijk verkopen maar konden zij nooit aanspraak maken op de overwinning (eindstand: 79-59).

Gieze 9, Liana 5, Shauni 4, Lore 9, Laura 20, Luka 3, Anne Mie 9.