BBC Neerpelt A – Dames B

De Neerpeltse meisjes wonnen hun laatste twee competitiematchen en waren dan ook vastbesloten een derde overwinning aan dit zegenreeksje vast te knopen. Het was echter Hasselt BT dat het best aan de wedstrijd begon, met een snelle drive van Liana en inside scores van Laura. Aanvallend werd er goed gespeeld, doch zij het ten koste van de defence waardoor de thuisploeg bij momenten veel te makkelijk tot scoren kwam. Dankzij driepunters van Shauni en Luka kon Hasselt evenwel de bovenhand houden (Q1: 14-16).

Zelfde wedstrijdbeeld in het tweede quart. Hasselt leek de wedstrijd te domineren en kon mits zeer goed samenspel enkele mooie punten verzilveren, maar toch gaf Neerpelt geen duimbreed toe (Q2: 27-30).

Het derde quart werd moeilijker voor de bezoekers. Open kansen werden onbenut gelaten en de thuisploeg profiteerde met enkele fastbreaks, waarna de bezoekers zelfs op achtervolgen aangewezen waren (Q3: 42-41).

In het slot van de wedstrijd konden de bezoekers hun focus herwinnen. Onder leiding van Kirsten werd de verdediging opnieuw aangescherpt waarna driepunterkanon Shauni en een zeer goed ingevallen Sofie hun ploeg opnieuw op voorsprong brachten. Met nog iets meer dan een halve minuut op de klok stond Hasselt slechts twee punten voor en mocht de thuisploeg de aanval inzetten. Deze aanval werd door onze dames feilloos afgestopt waarna zij de nog resterende seconden al passend lieten wegtikken en zo de felbevochten overwinning alsnog mee naar huis mochten nemen (eindstand: 53-55).

Liana 7, Shauni 14 (4 x 3), Ildiko, Elvan, Sofie 4, Kirsten 7, Laura 8, Luka 9, Anne-Mie 6.
Afwezig: Linda, Jana.