Beker van de Verstandhouding: de perfecte voorbereiding

Via deze weg feliciteren wij Houthalen Dames met de organisatie van de Beker van de Verstandhouding, afgelopen weekend in het sportcentrum Lakerveld in Houthalen.
Onze Hasseltse dames- en herenploeg kunnen terugblikken op een leerrijke tweedaagse. Beiden wonnen een wedstrijd en verloren er een tegen een hoger geklasseerde ploeg.
De dames, nagenoeg voltallig, overklasten zaterdag Lommel, dat tegen BT die dag zijn tweede wedstrijd speelde. Zondag verliep het wat moeizamer tegen Lummen A. Verdedigend gaven onze dames niet veel weg, terwijl aanvallend dan weer bitter weinig lukte. Er werd met niet zo overdreven cijfers verloren.

De heren hadden het knap moeilijk met een kort opzittend Nieuwerkerken dat halfweg het derde quarter zelfs even op voorsprong kwam. Zonder uit te blinken werd er toch gewonnen! Het werd duidelijk dat er nog wat werk aan de winkel is! Op dag twee kreeg ons A-team een mooie affiche toebedeeld: niet minder dan de thuisspelende Houthalense A-ploeg, de avond ervoor nog sparringpartner van Hubo Limburg United, was de tegenstander. Inclusief zijn voorgift liet BT de voltallige 2de nationaler achtervolgen tot 5″ voor het einde van het 3de quarter. In het laatste quarter brak de veer tegen Souvereyns en Co. Onze juniors en kadetten kregen in het wedstrijdslot de kans om de eer van het team hoog te houden. Ze deden dat met bravoure!