Benjamins Stevoort- Hasselt 25-10-2014

Voor de koffie was de wedstrijd vergelijkbaar met het heen treffen van vorige week: een gelijk oplopende stand en de ene ploeg die niet voor de andere moest onderdoen. Tegen het einde van de eerste time liep BT lichtjes uit, waardoor er werd gerust met een voorsprong van 19-25.
Bij het begin van de tweede helft bewees Hasselt zich eventjes superieur en sloeg zo een kloof van 14 punten. Nadien sloeg bij onze jongens de onderschatting toe en hiervan maakte Stevoort dankbaar gebruik: ze dichtten de kloof en tekenden zelfs voor een plotse kleine voorsprong.
Deze onverwachte wending schudde BT terug wakker, wat zorgde voor een zeer spannend vierde kwart. Het spel ging op en af, de score bleef gelijk opgaand, maar uiteindelijk moest Stevoort het hoofd leggen, zij het met het kleinste verschil: 56-57.

De supporters waren getuige van een fel bevochten thriller waarin Stevoort sterk verraste in tegenstelling tot vorige week en bijna met de punten ging lopen. Een wedstijd die geen minuut te lang duurde voor BT, maar wel een overwinning op een diefje opleverde!

Veerle Mathijs