Gems Diepenbeek B – Dames B: 51-43

De Hasseltse dames werden in Diepenbeek verwacht op een, naar zondagse normen, ontiegelijk vroeg uur, waar zowel speelsters als coach niet bijzonder vrolijk van werden. Daarnaast diende Hasselt gehavend aan de wedstrijd te beginnen, nu zowel Shauni, Linda als Jana afhaakten door blessure, ziekte en examens. Gelukkig konden de bezoekers rekenen op hulp van Elvan, die bij wijze van opwarming kwam meedoen alvorens zij zou aantreden in de kadettenmatch.

De wedstrijd ging moeizaam van start en beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren. Diepenbeek nam een lichte voorsprong, maar kon nooit ver uitlopen (Q1: 13-9). Door een aantal gemiste open kansen en vrijworpen van Hasselt, kon de thuisploeg alsnog gaan rusten met een voorsprong van 7 punten (Q2: 28-21).

Het begin van het derde quart was dan weer volledig voor de bezoekers. De voorsprong van Diepenbeek werd snel weggeveegd door toedoen van een zeer efficiënte Laura en een driepunter van Anne-Mie, waardoor Hasselt erop en erover ging. Echter door enkele ongelukkige balverliezen en veel te veel weggegeven tweede kansen herstelde de thuisploeg de situatie en kwamen zij aan het einde van het derde quart opnieuw op voorsprong (Q3: 41-35). In het laatste quart drong Hasselt nog aan, maar kon het geen aanspraak meer maken op de overwinning (Eindstand: 51-43).

Gieze 6, Liana 10, Elvan, Kirsten, Laura 14, Luka, Anne Mie 13. Afwezig: Linda, Shauni, Jana