Dames B – Hades Hasselt: 57-34

Na de mindere prestatie van vorige wedstrijd was BT super gemotiveerd om deze uitdaging tot een goed einde te brengen.

De thuisploeg startte dan ook met een strikte man to man defence waar Hades, zeker de eerste 15′, geen oplossing voor vond.

Onze meisjes vochten voor iedere bal en ook aanvallend waren ze de baas op het veld. Schitterende passen en drives van Sarah en shots van Annemie zorgden na 10′ voor 15-5. Eenzelfde spelbeeld tijdens het 2de quarter, nu op sleeptouw genomen door Linda en opnieuw Annemie. De ingekomen jongeren speelden goed mee zodat we met een fatsoenlijke voorsprong konden pauzeren. Rust: 33-18.

Vastbesloten om de wedstrijd niet uit handen te geven werd er sterk aan het derde quarter begonnen. Nu was het vooral Chelsey die voor de punten zorgde met rake afstandshots en enkele mooie drives. Een sterk verdedigende Kirsten, weer mooi aangespeeld door Sara,  deed nu ook aanvallend haar duit in het zakje. 30′ 49-25.

In het 4de quarter probeerde Hades pressend nog wat te bereiken maar BT controleerde mooi de wedstrijd, nam geen risico’s en consolideerde zo de eerder mooi opgebouwde voorsprong.

Sofie 2, Britt, Fabienne, AnneMie 19, Chelsey 15, Kirsten 8, Linda 6, Sara 7, Luka.