Dames B – Lommel: 62-46

Weer een knalprestatie van onze BT dames. De alomtegenwoordigheid en voortdurende press van Lommel werd door Sara, geholpen door Linda, telkenmale knap omzeild. Zij deelde op haar beurt enkele mooie assist uit, die door Anne Mie en Kirsten feilloos omgezet werden.

Hasselt was eigenlijk nooit echt in de problemen. Van bij de aanvang nam BT het voortouw om dit niet meer uit handen te geven. Reeds in het eerste quarter werd er een kleine voorsprong uitgebouwd. 10′ 15-7. Het tweede quarter was een nek aan nek race. Hier moesten de driepunters van Chelsey en Luka gelijke tred houden. Lien, meegekomen voor de afwezige Fabienne en Sofie, zorgde voor de nodige rebounds, tegen een soms toch echt wel agressief Lommel. Rust: 29-20.

Het derde quarter was dan weer volledig voor de thuisploeg en werd de grootste voorsprong bereikt. Het was weer dankzij een collectief sterke verdediging en een beheerste aanval, ook onze youngster Britt viel zeker niet uit de toon, kon een verdiende 20 puntenkloof op het bord prijken. 30′ 50-32.

In het vierde quarter moest vooral de stormloop van de bezoekers afgehouden worden, wat door de thuisploeg zeer oordeelkundig uitgevoerd werd. Lommel probeerde nog maar kon de voorsprong van BT amper verkleinen.

Britt, Lien 5, Chelsey 15, Anne Mie 21, Kirsten 11, Geurts 4, Sara 4, Linda 2.