Dames B – Stevoort A: 53-45

Afgelopen zondag stond er een rasecht burenduel aangekruist in onze basketbalagenda. Hasselt kreeg stadsgenoot Stevoort op bezoek en was gebrand op revanche na de pijnlijke nederlaag uit de heenronde. Beide ploegen kwamen vlot uit de startblokken met snelle driepunters aan weerszijden, waarna de wedstrijd volledig gelijk opliep (Q1: 9-9).

Om de Hasseltse dominantie inside af te stoppen kroop Stevoort al snel in hun vertrouwde zone waarna het vertrouwen van de thuisploeg even wankelde. Gelukkig kregen zowel Kirsten (4×3) als Liana (3×3) hun vizier tijdig op scherp, zodat Hasselt toch op voorsprong kwam. Twee lucky driepunters van de bezoekers op het einde van de eerste helft brachten de stand echter opnieuw in het voordeel van Stevoort (Q2: 23-25).

Het derde quart was dan weer volledig voor de thuisploeg, die de Stevoortse korf vanop afstand met succes bleef bestoken. Onder impuls van Laura, die vooral ook in de rebound heer en meester was, werd door de hele ploeg ook defensief een tandje bijgestoken, hetgeen resulteerde in enkele fastbreaks die opnieuw door Laura feilloos werden afgewerkt (Q3: 40-36).

Ook in het vierde quart bleef het spannend tot Ildiko de thuisploeg definitief richting de overwinning driepunterde. De kloof was nu definitief gemaakt en dankzij de koelbloedigheid van Liana en Laura van achter de vrijworplijn kwam de overwinning niet meer in het gedrang.

Gieze 2, Liana 11, Shauni 2, Britt, Ildiko 3, Kirsten 14, Laura 12, Luka, Anne Mie 9.