Lommel B – Dames B: 43-61

Onze dames reisden maar met 7 speelsters naar Lommel. Deze laatste (12 speelsters) waren versterkt met enkele good oldies zoals Verdonck en Creemers. Het beloofde dus een harde confrontatie te worden en dat werd het ook, zeker tijdens de 3 eerste quarters. Q1 was zeer gelijkopgaand, Timmermans voor de thuisploeg en Sara en Anne Mie voor de bezoekers waren de puntenmakers. Beide teams speelden defensief erg sterk zodat de score vrij laag bleef. 10′ 12-11.

In Q2 nam Hasselt lichtjes de bovenhand en kon via scores van Chelsey en Kirsten een kloofje bewerkstelligen, een voorsprong die van dan af ook niet meer prijsgegeven werd. Q2 13-18. Rust: 25-29.

Eenzelfde spelbeeld in Q3, waarin BT de bovenhand hield door een zeer strakke, maar vooral een sterke TEAMdefence. Iedereen vocht voor elke bal, aangemoedigd door zeer enthousiaste meegereisde supporters. Even moesten we opletten wanneer onze jarige kapitein en Linda in foutenlast kwamen maar onze youngsters gaven het beste van zichzelf en kweten zich voortreffelijk van hun taak. Q3 7-10. 30′ 32-39.

In Q4 moest de thuisploeg dan eindelijk buigen en de rol lichtjes lossen. Een fullcourt press van Lommel werd door Sara mooi omzeild en BT liet de bal mooi rondgaan om op het gepaste moment toe te slaan, vooral de shots van Chels sloegen in als een bom. (4 in totaal). Q4 11-22.

Een ijzersterke prestatie van samenhangend en voor mekaar vechtend team.

Linda 3, Sofie, Britt 2, Anne Mie 13, Chelsey 21, Kirsten 12, Sara 10.