En dat is drie! Heren A handhaven zich in de Top Division Men 2

Zondag 17 maart 2019

Je dobbert onderaan in de rangschikking en weet dat je daar niet thuishoort. Met een groot aantal kleine onnodige nederlagen werd het dan ook spannend of de 1ste ploeg behouden kon blijven in deze divisie. En dan gaat het lopen en onder druk wordt alles vloeibaar. Op 3 maart eerst Leuven met een klinkende overwinning, 10 maart thuis tegen Casino de Spa een overwinning en nu laagvlieger Bavi Vilvoorde.
Dit is een must win game. Na even wat aftastende minuten trekt Hasselt de gaskraan vol open. De gasten uit Vilvoorde zijn niet bij machte om tegenstand te bieden. Het is eenrichtingsverkeer en met een 1ste kwartstand van 22-10 dreigt het een walk-over te worden.
In het 2de kwart als de starters inmiddels op de bank zitten mogen de bankspelers laten zien of zij het karwei al voor rust kunnen beslechten. Maar de realiteit is helaas anders. Als je met minimale arbeid het maximale eruit wilt halen dan kom je van de koude kermis thuis. Geen goede focus en Vilvoorde knokt zich terug in de wedstrijd die eigenlijk na 10 minuten al geen wedstrijd meer was. Met een kwartstand van 15-21 en ruststand van 37-31 even weer de neuzen dezelfde kant op krijgen.
Vanaf de 1ste minuut in het 3de kwart zien we een ontketend Hasselt. De gaskraan staat vol open. Bavi Vilvoorde wordt in een paar minuten helemaal van de vloer gespeeld Ze hebben niet voldoende kwaliteit om Hasselt het moeilijk te maken. Vilvoorde vlucht in de time-outs maar ziet dat Hasselt toch een maatje te groot is. Kwartstand 27-18.
De bankspelers mogen het karwei afmaken. Ze zijn beter bij de les dan in het 2de kwart en Vilvoorde heeft zich al zichtbaar neergelegd bij de nederlaag. De jonge spelers van Hasselt realiseren zich nu dat zij gefocust moeten blijven en doen dat ook uitstekend. Met een kwartscore van 22-13 beslechten zij het lot van Bavi Vilvoorde. Hasselt wint meer dan verdient met 86-62.
Door deze overwinning klimt Hasselt na de 9de plaats in de rangschikking en met nog 3 wedstrijden te gaan is men zeker van behoud in deze divisie. Uiteindelijk heeft de ploeg gedaan wat er van hun verwacht mocht worden. De coachingstaf en de spelers hadden een moeilijk seizoen. Te wisselend resultaat met name in de 1ste helft van de competitie. Te veel wedstrijden die net verloren gingen terwijl dat niet nodig was. Maar uiteindelijk weten zij op karakter en kwaliteit het schip in veilige haven te brengen. Chapeau!!

Kwartstanden: 22-10,15-21,27-18,22-13.
Scores: VAN BECELAERE, VANHOVE 23, SCREURS 19, ACHARAAY 11, PADBERG 14, Simons, Moons 8, Bloemen 5, Vranken, Hermans 6.

Bernard Padberg