Heren A – Geel BBC: 72-73

Na een superspannend wedstrijdslot haalde BT het net niet en moest het de duimen leggen met het kleinst mogelijk verschil: eindstand 72-73.
In een samenwerking met ‘Bands for Charity’ ontving de thuisploeg speciale gasten: de mensen van Elcon konden het smaken want een goed gevulde tribune en een dj in topvorm zorgden voor veel sfeer.
De leiders uit Geel lieten het niet aan hun hart komen en startten zonder complexen. BT liet niet zomaar begaan maar toen Geert in zijn drive naar de ring ongelukkig ten val kwam en uiteindelijk van het veld moest, hield Hasselt de adem even in. Rob kroonde zich in de eerste helft dan maar tot prijsschutter terwijl Rio onder het bord de twee Kempische torens enkele malen te grazen nam. Souf kon ‘on the buzzer’ het verschil bij de rust net onder de 10 punten houden (33-41).
De thuisploeg verscheen super gemotiveerd op het veld voor de tweede helft. De twee gekwetste ex-geel spelers, Alex en Oli deden van de bank hun duit in het zakje en zagen  Hasselt beginnen aan een inhaalrace. Het werd een remonte onder impuls van de ongrijpbare Wouter en de jarige Daan, die duidelijk zijn vizier op scherp had gesteld. Het derde én het vierde kwart waren voor BT maar zoals aangegeven, een moedige thuisploeg strandde op één schamel puntje nadat een laatste poging op enkele tellen van het einde nipt mislukte. (72-73) Met zijn allen hopen we dat de enkelblessure van Geert meevalt en dat de revalidatie van Oli en Alex spoedig verloopt. BT kan zo, zeker nog voor enkele successen tekenen.

Quarters: 16-21, 17-20(33-41), 18-15(51-56), 21-17.
Scores Hasselt: REYNDERS 13, BLOEMEN, VANHOVE 5, SCREURS 22, BROWN 12, Dillen 7, Van Becelaere, Simons, Achaaray 2, Moens 11.
Scores Geel: GORIS 16, VANDENWEYER W 7, CORNELISSEN Y 10, DHAENS 8, POELS 19, Cornelissen T, Vandeneynde 9, Wegge, Vandeweyer 4.