Heren A winnen met spierballen basketball van Stella Artois Leuven Bears-B

Zondag 3 maart 2019
Door het verlies van vorige week tegen Latem De Pinte belandde Hasselt BT op een 11dee plaats in de rangschikking. Een niet waardige plaats, dus in de resterende wedstrijden moet er uit een ander vaatje getapt worden. De eerste wedstrijd van een mogelijk mooie reeks is tegen Leuven Bears-B.

In Leuven begint om 17:30 uur de wedstrijd en we zien een op het bot gemotiveerd Hasselt. In de eerste 5 minuten komt Leuven er niet aan te pas. De verdediging staat als een huis. Hasselt valt ook met geduld aan en weet een gaatje te slaan van 10 punten. Leuven vlucht in een time-out, die overigens niet echt resultaat oplevert. Hasselt wint het eerste kwart meer dan verdiend met 13-22.

Het 2de kwart blijft Hasselt bij de les. De verdediging is nog steeds het sterkste wapen en de Leuvense ploeg is niet in staat om het bastion in te nemen. Aanvallend gaat het wat moeizamer daar de Bears ook beter zicht hebben op de aanvallen van Hasselt. Met een score van 25-40 gaan beide ploegen rusten.

Na de rust zien we een gretiger Leuven en soms zoeken zij ook het randje op van het toelaatbare in hun verdedigingswijze. Hasselt heeft het dit kwart duidelijk moeilijker. Er worden soms te overhaaste beslissingen gemaakt die niet altijd effectief zijn. De verdediging blijft aardig overeind. Hasselt weet de kwartscore van Leuven te beperken tot 13 punten, maar weet jammerlijk genoeg zelf maar 6 punten te scoren.

Vierde kwart, moneytime. Hasselt heeft haar voorsprong zien slinken tot 8 punten en Leuven had het beste van het spel in het 3de kwart. Dus in dit kwart kan er alles gebeuren. Dus gingen we er maar eens goed voor zitten. Leuven komt met nog 4:56 minuten te gaan op 50-53. Je denk dan “het zal toch niet gebeuren”, maar Hasselt recht haar rug en met spierballen basketbal nemen zij de regie van de wedstrijd weer over. Het momentum ligt bij Hasselt en Leuven moet steeds vaker aan de noodrem trekken. De laatste minuten waren erg spannend maar uiteindelijk wint de ploeg die daar de meeste aanspraak op mocht maken, nl. Hasselt. Met een 59-71 score is de 1stee winst van hopelijk een mooi slot van de competitie een feit.

Hasselt heeft in deze wedstrijd laten zien waar zij eigenlijk thuishoren. Complimenten aan het team en coachingstaf. Van dit soort wedstrijden met een strijdvol Hasselt worden we allemaal blij.

Kwartstanden: 13-22,12-18,13-6,21-25.
Scores: PAUWELS 4, VANHOVE 6, SCREURS 17, ACHARAAY 8, PADBERG 7, Simons, Van Becelaere, Moons 15, Bloemen 3, Vranken 9, Hermans 2

Bernard Padberg