Heren A – Wuustwezel (Beker van Vlaanderen) 93-76

Nadat ze eerder dit (lange) weekend verloren van Tongeren en in Meetjesland knap gingen winnen (73-88) sloten onze senioren A zondagavond dit beker-drieluik af met de thuismatch tegen Wuustwezel. De bezoekers, vorig seizoen nog in 2de landelijke, namen de beste start. Goed bij shot, slaagden ze erin de voorgift van 5 punten te behouden en zelfs uit te bouwen. De verre trip naar Eeklo, daags voordien zat bij Hasselt duidelijk nog in de kleren. Jonas en Rob konden tegenprikken en beperkten de achterstand tot 22-28 na 10′.
Het tweede quarter zou achteraf het beste blijken: het duurde slechts enkele minuten alvorens het verschil goedgemaakt werkt en met Jochen die onder de borden heerste ging het via 31-31 naar 51-40 bij de rust.
De tweede helft bleef met momenten knap samenspel van de thusiploeg opleveren. Seppe was vaak onhoudbaar inside en werkte puik af, net als Jeffrey die zijn vrijworpen keurig omzette en zo de voorsprong kon uitdiepen. Even opschudding in de zaal toen Wouter bij een verdedigende rebound verkeerd neerkwam, zich kwetste aan de nek en minutenlang langs het veld plat moest blijven liggen! Het werd uiteindelijk nog een ruime en verdiende zege van ons A-team met 93-76 als eindstand. Een complimentje voor de refs is hier ook op zijn plaats. Met een onopvallende, maar strikte leiding werd een sportieve wedstrijd mogelijk gemaakt!
In volle voorbereiding kunnen deze bekerwedstrijden zeker hun nut bewijzen. Neem daarbij een verre busrit als ‘teambuilding’ en een pizza-tractatie van coach Odell en je kan dit een geslaagd bekerweekend noemen!
Zondag aanstaande (13u) trekken we naar Arendonk om de plaatselijke 2de landelijke ploeg partij te geven!

Quarters 22-28, 29-12 (51-40), 20-19 (71-59), 22-17 (93-76)
Scores: Eric C 6, Jouke 7, Rob 16, Jonas 10, Seppe 16, Patrick C 14, Fréderik, Wouter 2, Mathijs 2, Jochen 14, Jeffrey 6, Odell