Dames B – KBBC Union Leopoldsburg: 76-47

Hasselt maakte meteen een blitzstart met een snelle score van Anne-Mie na de opsprong, waarmee de toon onmiddellijk gezet was. Leopoldsburg beet de tanden stuk op het inside overwicht van de thuisploeg en schakelde even om naar een zone-defense, dewelke echter ook al snel aan flarden gespeeld werd door mooi samenspel van BT (Q 1: 19-12).

Hetzelfde wedstrijdbeeld was te zien in het tweede quart, al kwam de thuisploeg zowaar nog iets vlotter tot scoren. Ildiko opende met een driepunter en had nog wat energie over om de bezoekende guard full court onder druk te zetten wat resulteerde in enkele makkelijke binnenleggers, waardoor de thuisploeg kon gaan rusten met een comfortabele voorsprong van 16 punten (Q2: 41-25).

In de tweede helft schroefde de thuisploeg haar defense nog een beetje aan en zo werden er heel wat balletjes onderschept waarna Laura gelanceerd werd voor haar ondertussen welbekende coast to coast. Ook aanvallend verzwakte de thuisploeg niet en zo werd de voorsprong vergroot tot 25 punten aan het einde van het derde quart (Q3: 57-32).

Dat Hasselt deze wedstrijd niet meer uit handen zou geven, was al snel duidelijk. Twee driepunters van Anne-Mie en slimme drives van Liana bezegelden dan ook definitief het lot van de bezoekers. Hasselt speelde een dijk van een wedstrijd en tekende met een 76-47 eindstand voor de tot nu toe ruimste overwinning van het seizoen.

Gieze 2, Liana 11, Shauni 4, Ildiko 15 (3×3), Sofie 4, Kirsten 2, Laura 16, Luka 2, Anne Mie 20 (2×3).