Hasselt BT eert Tony Souveryns

Gisteren kregen we het droeve nieuws dat Tony Souveryns overleed. Vandaag kan je in alle kranten en op tal van websites lezen wat Tony voor het Belgisch basketbal betekent heeft. En dan worden voornamelijk zijn in het oog springende verdiensten opgesomd. Maar Tony was veel meer dan dat. Toen ik in 2010 hoorde dat hij met pensioen was gegaan heb ik hem gebeld. Ik kende hem toen nog niet persoonlijk. Ik gaf aan dat ik als kersverse voorzitter van Hasselt BT met een probleem zat. Namelijk iemand vinden die een gedegen sportief opleidingsplan voor onze club wou opstellen en alle trainers met de neuzen in dezelfde richting zou krijgen. Ik herinner me nog dat ik hem vroeg of ik hem met deze vraag niet beledigde, want een ex-bondscoach voor een kleine club benaderen, niet evident… Iedereen had me voor gek verklaard dat ik hem daarvoor durfde te bellen. Een week later was hij al actief voor Hasselt BT. Hij stelde een plan op, zette de lijnen uit en begeleidde coaches en spelers. Hij bleef actief bij ons tot medio 2016. Tot op vandaag kan onze club daar nog de sportieve vruchten van plukken. Tony had het niet altijd gemakkelijk. Hij was gewoon dat iedereen zijn mening respecteerde en als dat niet gebeurde kon hij onverzettelijk zijn. Dat gaf soms vuurwerk maar geeft ook aan dat hij een man uit één stuk was, die stond voor zijn zaak. Ik houd hem in herinnering als een charmante en beminnelijke man met een ongelooflijke basketbalkennis. Hasselt BT wenst zijn familie heel veel sterkte in deze moeilijke dagen. Als eerbetoon zal er volgend weekend vóór alle matchen een minuut stilte gehouden worden.

Militza Kuipers, Voorzitter Hasselt BT