Heren A missen finale Beker van Limburg door buzzerbeater

Dinsdag 9 april 2019

Hasselt BT speelt in de halve finale voor de beker van Limburg een thuis en uitwedstrijd tegen Hubo Limburg United HSE B welke uitkomt in de Top Division Men 1. Hasselt speelde de eerste wedstrijd thuis op 19 maart. Er werd toen verloren met 96-109. Dus United heeft een voordeel van 13 punten.

Vandaag de uitwedstrijd in Houthalen. Een gezellige opkomst van supporters zien dat Hasselt goed uit de startblokken komt. Goede defense en goede aanvallen zorgen ervoor dat Hasselt meteen een voorsprong neemt. United lijdt veel balverlies en de afwerking van de kansen laat te wensen over. Hasselt zit er bovenop. Via 6-18 lopen ze uit na het 1e kwart tot 12-26. In het 2e kwart blijft Hasselt zeer geconcentreerd en wat United ook probeert het resultaat is pover. Hasselt vergroot de voorsprong tot grote verbazing en teleurstelling bij de United supporters. Bij rust staat er een 23-47 score op het bord. Virtueel is het gat dat in de 1e wedstrijd is ontstaan al gedicht maar dan moet Hasselt United niet de kans geven zich te herstellen.

In het 3e kwart slaat de angst een beetje toe bij Hasselt. United komt beter in de wedstrijd en Hasselt verzuimt kansen om te zetten in scores. We zien een duidelijk ander Hasselt dan in de 1e twee kwarten. Na 30 minuten heeft United de achterstand teruggebracht tot 12 punten. Stand 49-61. Wil Hasselt aanspraak maken op een finaleplaats dan moet dat het 4e kwart gebeuren. United verkleint de achterstand maar de rek is er gelukkig niet uit bij Hasselt en ze lopen weer wat uit. Er wordt nu voor iedere centimeter gevochten en met nog 7,7 seconden te gaan is de stand 65-79 voor Hasselt.

Een laatste time out waarin de coach nog de nodige instructies geeft. Dus zorgen dat United niet meer scoort. United heeft balbezit en in de allerlaatste seconde weet United de beslissende score te maken. Een flinke domper. Hasselt had gezien het vertoonde spel recht op meer, maar helaas. Je krijgt niet altijd wat je verdient! Ze hebben 3 kwarten goed tot uitstekend gespeeld en waren in die kwarten ook de meerdere van United. De winst met 67-79 is een terechte uitslag. We kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd.

Kwartstanden: 12-21,11-21,26-14,18-18.
Scores: VAN BECELAERE 4, VANHOVE 8, SCREURS 13, ACHARAAY 11, PADBERG 18,
Voorgift 5, Simons, Pauwels 4, Moons 4, Bloemen, Vranken 13.