Heren A kunnen niet stunten tegen Latem De Pinte

Vrijdag 22 februari 2019
Op 3 november 2018 troffen de beide ploegen elkaar voor de eerste keer. Hasselt werd toen met name in de eerste 2 kwarten van het veld geveegd. Dus Hasselt is gewaarschuwd om tegen de lijstaanvoerder weer niet tegen een zeperd aan te lopen. De gasten beginnen zoals verwacht sterk en weten al meteen een klein gaatje te slaan. Hasselt verdedigt beter en weet ook door goede, gestructureerde aanvallen met name inside te scoren. Het wordt een interessant kwart waarin beide partijen strijden voor de punten. En Hasselt doet niet onder voor de potentiële kampioen. Met een kwartscore van 23-25 zijn er nog mogelijkheden te over.

De eerste score in het tweede kwart is voor Hasselt 25-25, dus iedereen ging er maar eens goed voor zitten. Latem De Pinte schakelt een tandje bij en verdedigt beter inside waardoor Hasselt moeilijker tot score komt. Daarbij komt dat de schots van buitenaf niet vallen. Latem De Pinte blijft geconcentreerd spelen en is op cruciale momenten net wat gretiger dan Hasselt. Het klasse verschil in de breedte wordt nu echt zichtbaar en Hasselt kan, ondanks sterke fases van defense, niet meer aanraken. Met een kwartstand van 9-17 slaat Lttem De Pinte een gaatje van 10 punten.

Na de rust zien we eigenlijk eenzelfde beeld als in het tweede kwart. Een fanatiek en effectief spelend Latem De Pinte en een hardwerkend Hasselt welke met name in en outside moeilijk tot score komt. Het kost veel energie. De gasten weten effectief om te gaan met hun kansen en sluiten ook dit kwart in hun voordeel af. 12-20

Het vierde kwart moet Hasselt ervoor waken dat ze niet van de vloer gelopen worden. Dat gebeurt ook gelukkig niet. Hasselt blijft tegenstand bieden en zoekt met name voor de kansen inside waar Latem De Pinte vandaag het meest kwetsbaar is. Met een kwartscore van 16-18 en een einduitslag van 60-80 erkent Hasselt zijn meerdere in Latem De Pinte. Het was een zeer aantrekkelijke en sportieve wedstrijd. Hasselt heeft gevochten voor wat ze waard zijn.

Kwartstanden: 23-25,9-17,12-20,16-18.
Scores: PAUWELS 10, MOONS 2, VANHOVE 3, SCREURS 3, PADBERG 18,
Simons, Van Becelaere 3, Bloemen 4, Acharaay 11, Vranken 2, Hermans 4

Door dit verlies en verrassende uitslagen van andere wedstrijden bezet Hasselt op dit moment de 11e plaats. Om uit de gevarenzone te komen zal er de komende weken een aantal wedstrijden winnend afgesloten dienen te worden. Gelet op de komende tegenstanders zijn er voldoende mogelijkheden. Dus we gaan ervoor!

Bernard Padberg