Heren D halen tweede century op rij

Hades C – Hasselt D: 30-105

Na de vlotte thuisoverwinning van vorige week tegen As trokken onze heren D deze week naar Kiewit voor het burentreffen met Hades. Hasselt trad aan zonder Marc (blessure), maar recupereerde wel Tom na een weekje afwezigheid.

Hasselt begon moeizaam aan de wedstrijd, open kansen werden wel gecreëerd maar niet afgewerkt. Toch wist Hasselt een kleine voorsprong te nemen op Hades (5-10) na 5 minuten. Coach Jean-Louis besloot om wat vers bloed op het terrein te gooien en met succes; Axel en Pieter zorgde voor enkele mooie scores en ook Tom en George vonden nu de weg naar de korf waardoor Hasselt het eerste quarter kon afsluiten met een tienpunten-kloof: 10-22.

In het tweede quarter zagen we goeie defense van onze jongens met George (7 blocks in de wedstrijd!) als orgelpunt. In offense zorgt een goede balcirculatie voor 4 snelle inside scores van Dennis en George, gevolgd door nog een bom van Niels. De tweede helft van het tweede quarter was dan weer volledig voor Tom, die in deze periode 11 punten op rij wist te scoren voor Hasselt. Resultaat: 17-50 ruststand.

In het 3de quarter hebben onze jongens de klus vervolgens helemaal geklaard. Hades probeerde (en hoopte) om Hasselt in een zone defense wat beter te kunnen afstoppen, maar tevergeefs. De bal ging vlot van hand tot hand bij onze mannen en inside werd het lengtevoordeel goed uitgebuit. Ook vanaf de vrijworplijn werd er deze match eens secuur afgewerkt door Hasselt, waardoor de kloof alleen maar groter werd. Aan de overzijde lukte er dit quarter, mede door goeie defense van Hasselt, helemaal niets meer bij Hades, dat slechts 2 punten wist te scoren. In cijfers ons beste defensieve quarter van het seizoen. Stand na 3 quarters: 19-79.

Het laatste quarter was slechts een formaliteit. Dennis dacht met een driepunter het 100ste punt gemaakt te hebben, maar de ref gaf slechts 2 punten aan (terecht, want Dennis stond met zijn voet op de lijn 🙂 ). Maar bij de volgende aanval wist Dennis op een mooie inbounce play van Tom, waar de voorbije week speciaal op getraind was, toch de 2de century op rij op het bord te zetten. Een mooie zege voor onze heren van de D-ploeg, waar iedereen deze week aan scoren toekwam en die zo aan de leiding blijven in 4de provinciale.

Eindstand Hades C – Hasselt D: 30-105.

Tom 27 (1×3), George 22, Dennis 16, Niels 9 (1×3), Axel 8, Joris 8, Pieter 7 (1×3), Pakka 4, Dimi 2, Matti 2