Hasselt D klopt Leopoldsburg met duidelijke cijfers

Hasselt D – Leopoldsburg : 98 – 43

Na bijna 3 maanden kon Hasselt D afgelopen zaterdag eindelijk terug beroep doen op George, hersteld van een gebroken hand. Dit betekende dat coach Jean-Louis eindelijk terug over zijn volledige kern kon beschikken voor de match tegen Leopoldsburg.

Na nederlagen tegen Hades en As waren de jongens van Jean-Louis gebrand op een goeie prestatie en ze lieten er geen gras over groeien. George schoot sterk uit de startblokken met een fastbreak en een driepunter en zette Hasselt meteen op het goede spoor. Na 2 belabberde matchen stond Hasselt er defensief tegen Leopoldsburg als een collectief blok. Hoge druk, veel communicatie en dominant in de rebound slagen we er in het eerste quarter al in om een tienpuntenkloof op het bord te zetten : 25 – 15.

In het tweede quarter gaat Hasselt door op zijn elan. Pieter, Axel en Ruben zorgen voor enkele mooie inside scores, terwijl aan de andere kant onze defense staat als een huis en Leopoldsburg nauwelijks nog iets voor elkaar krijgt. Tot drie keer toe lopen spelers van Leopoldsburg zich zelfs te pletter tegen Niels die, in zijn gekende stijl, geen krimp geeft.  Tom en George leggen aan de overkant nog wat extra punten in het mandje en zo gaat Hasselt rusten met een ruime voorsprong : 47 – 22.

In de tweede helft houdt Hasselt de voet stevig op het gaspedaal en de kloof tussen beide ploegen wordt alleen maar groter. Uiteindelijk wordt de century net niet gehaald, maar met deze sterke collectieve prestatie lijkt onze D-ploeg terug op de juiste weg.

Eindstand Hasselt D – Leopoldsburg : 98 – 43

Tom 29 (4×3), George 25 (1×3), Axel 11, Pieter 11 (1×3), Joris 6 (2×3), Ruben 6, Mithun 3 (1×3), Toon 3, Dimi 2, Pakka 2, Niels –