Hasselt wint burentopper tegen Stevoort B

De afgelaste wedstrijd werd op een donderdagavond ingehaald.  Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd.  Enkel de Hasseltse defense was beter en daardoor konden ze de bezoekers beperken tot 3 gelukte doelpogingen (3 op 18) in het eerste kwart.  Het geschut van de thuisspelers was ook niet goed afgesteld (8 op 22) maar was toch net iets beter.  10′: 13-7. Kwart twee hielden beide ploegen mekaar in evenwicht  en scoorden een 15-15 zodat we gingen rusten met een 28-22 stand.

Na de rust namen de bezoekers de wedstrijd in handen,ze  plukten meer rebounds en de penetraties waren snedig.  Hasselt ging te snel op zoek naar succes, maar dit lukte niet echt.  Ze moesten kwart drie dan ook aan de bezoekers laten en zo met een kleine achterstand het laatste kwart aanvatten 30′: 45-47. De wedstrijd werd wat grimmiger en de ervaren Bters Pat, Jouk en Jef hielden Stevoort onder druk.  Dit zorgde voor een 60-60stand na 40′ wedstrijd.

Een topper met overtime dus.  De Hasseltse afwerking was zeer secuur (3op3)en Stevoort geraakte niet echt meer aan uitgesproken doelpogingen.   Zodat de efficiëntie van op de vrijworplijn en het harde werk, de wedstrijd beslisten en het Hasseltse collectief de leidersplaats weer mocht opeisen. Eindstand: 72-69

Stijn: 0, Jouke: 9, Rob: 6, Jonas: 4, Zino: 0, Eric: 9, Wouter: 2, Mathijs: 7, Michiel: 0, Jeffrey: 11, Patrick: 24