Heren A (Top Division Men 2A)

Ploegfoto | Spelers | Trainingsuren en coach | Wedstrijdkalender | Klassement | Nieuwsberichten

Ploegfoto

Heren A

naar boven

Spelers

Nr.VoornaamNaamJaarPositie
4LorenzSimons
5JulesHermans
6PieterVan Becelaere
7OlivierPauwels
8JarnoMoons
9JelleBloemen
10GeertVanhove
11WouterScreurs
12SoufyanAcharaay
13StefVenken
14JoostPadberg
15JannesVranken

naar boven

Trainingsuren en coach

Trainingsuren: maandag van 20u30 tot 22u30 (Virga Jesse College), dinsdag van 20u30 tot 22u30 (Kuringen) en donderdag van 19u tot 21u (Kuringen)
Coach: Frank Schevenels

naar boven

Wedstrijdkalender


naar boven

Klassement

Het actuele klassement kan geraadpleegd worden op de site van Basketbal Vlaanderen.

naar boven

Meest recente nieuwsberichten

 • Heren A – Stella Artois Leuven Bears B: 66-75 12 november 2018 Militza Kuipers

  Hasselt BT vergeet zich zelf te belonen.

  De les van de vorige week in De Pinte heeft er toe geleid dat Hasselt geconcentreerder begint aan de wedstrijd tegen de gasten uit Leuven. Meer overleg en niet onbelangrijk het aantal turnovers blijft in aanvang beperkt.  Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en Hasselt heeft in de eerste 2 quarters het betere van het spel. Jammer genoeg bleken de scheidsrechters niet voldoende op de hoogte van de meest recente spelregels of in ieder geval de toepassing hiervan. Dit  leidde tot  een bijna 10 minuten durend overleg en discussie. Wat niet bevorderlijk was voor de Hasseltse concentratie. Langzamerhand sluipt er onzorgvuldigheid in het spel van Hasselt en Leuven komt dichterbij. Diep in  het derde kwart weet Leuven een eerste voorsprong te nemen welke op enig moment 9 punten bedraagt. Hasselt moet nu echt aan de bak om de wedstrijd te doen kantelen. In het vierde kwart blijft Leuven een voorsprong behouden maar Hasselt recht zijn rug en weet met nog 1:30 terug te komen tot 1 punt (64-65). Time out, balbezit en een tactisch plan om uiteindelijk de wedstrijd in hun voordeel te beslechten. Maar de wil was groter dan de uitvoering. Balverlies en slechte aanvalopties  plaatsen de mannen uit Leuven in een zetel. Op basis van intensiteit en het spelbeeld van de eerste helft was dit verlies echt niet nodig geweest. Pijnpunt is wel het aantal gemiste vrije worpen. Uiteindelijk vergeet Hasselt zichzelf te belonen!

  Bernard Padberg

  Lees verder →
 • BBC Latem-De Pinte A – Heren A: 99-59 5 november 2018 Militza Kuipers

  De verplaatsing naar de Pinte is er een die maar snel vergeten moet worden. Vanaf de sprongbal zien we een fanatiek aanvallend en verdedigende thuisploeg die verzorgd basketball speelt. De bal gaat snel rond waardoor hun sterkste wapen 3-punters optimaal wordt ingezet. Hasselt daarentegen begint slordig aan de wedstrijd, speelt te gehaast waardoor er veel en onnodige turnovers volgen. Latem-de Pinte raast naar een 10-0 voorsprong en daar kan Hasselt weinig tegenover stellen. Via Joost maakt Hasselt zijn eerste punten. De druk om te scoren om nog enigszins in het spoor van het thuisteam te blijven werkt averechts. Na 10 minuten prijkt een 25-9 stand op het scorebord.

  Het tweede kwart nadat Frank zijn mannen eens heeft toegesproken laat een ander Hasselt zien. Meer overleg en meer rust. De wisselende verdedigingstactieken van Hasselt werken in aanvang goed. Aanvallend komen we beter door. Lorenz en Jules spelen een prima kwart en Joost scoort veelvuldig. Geert wordt door een straffe verdediging uit de wedstrijd gehouden. Hasselt verliest dit kwart maar dan wel met slechts 3 punten. Kwartscore 25-22.

  We beginnen aan het derde kwart met een 19 punten achterstand (50-31). Maar op basis van het vertoonde spel in het tweede kwart kunnen we er weer een wedstrijd van proberen te maken. In aanvang lukt dat ook. We scherpen onze defense nog eens aan en dat resulteert in een aantal steals van Ollie en Wouter, die dat scorend afronden, waardoor we de achterstand weten terug brengen tot 13 punten. Latem-de Pinte vlucht in een time-out en weet daarna de regie van de wedstrijd weer over te nemen. Het beter verdedigen en gecontroleerd aanvallen resulteren in een kwart winst voor Hasselt 14-18.

  Met een stand van 64-49 starten we het vierde kwart, moneytime! Maar Hasselt beschikt niet meer over de drive om er nog een tandje bij te zetten. En Latem-de Pinte kan zijn favoriete spel verder etaleren hoe Hasselt ook probeert te verdedigen. En op enig moment is de verdediging van Hasselt meer een schiettent. De ene na de andere driepunter vliegt om de oren. Hasselt is niet meer bij machte om nog iets terug te doen. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd zoals zij begonnen is. Een gretiger en beter spelende thuisploeg die op basis van het vertoonde spel ook meer dan terecht de winst pakt met 99-59.

  Latem-de Pinte is een goed team en als zij hun favoriete spel kunnen spelen zijn ze dodelijk. Hasselt kan vanaf nu ook weer over een volledig team beschikken met de terugkeer van Sufyan (handblessure) en Jelle (schorsing). Hopelijk kan de ploeg  de reeks met verliespartijen a.s. zondag al weten om te zetten in een winst.

  Quarters: 25-9, 25-22(50-31), 14-18(64-49), 35-10
  Scores Hasselt: HERMANS 2, PAUWELS 4, VANHOVE 2, SCREURS 14, PADBERG 16, Simons 10, Van Becelaere, Moons 2, Achaaray, Venken 8, Vranken 1

  Bernard Padberg

  Lees verder →
 • Heren A – Falco Gent: 64-72 7 oktober 2018 Militza Kuipers

  Samen met de U12 jongens en meisjes van coach Anne-Mie, ontving HBTA de ongeslagen leiders uit Gent. De thuisploeg moest het nog steeds stellen zonder Jelle en Soufyan en zag tot overmaat van ramp Joost nog in het eerste quarter uitvallen. Onze seniors konden desondanks bekoren en gaven met hun tomeloze inzet het goede voorbeeld. Na de eerste 10′ stond het 25-19. Falco was uiteraard niet het hapklaar brokje waar BT op gehoopt had. Het bracht vanop de vrijworplijn de gelijke ruststand van 38-38 op het bord.

  Ook de tweede helft bleef gelijk opgaand. Via 46-46 (25′) ging het naar 53-50 (28′). Beide ploegen bleven uitstekend verdedigen en zo ging Hasselt met een kleine voorsprong het laatste quarter in. Toen het na 34′ nog 55-54 stond, moest de thuisploeg op korte tijd 3 Oostvlaamse driepunters slikken. Dit brak de veer bij een moegestreden BT. Het werd uiteindelijk nog een eervolle 64-72 nederlaag.

  Quarters: 25-19, 13-19(38-38), 15-22(53-50), 11-22. 
  Scores Hasselt: HERMANS 8, PAUWELS 10, VANHOVE 7, SCREURS 12, PADBERG 3, Simons 4, Van Becelaere 1, Moons 10, Venken 3, Vranken 6.

  Lees verder →
 • Ninane – Heren A: 91-75 23 september 2018 Militza Kuipers

  Hasselt trok opnieuw de taalgrens over om daar Ninane partij te geven. BT had vertrouwen getankt uit de 2 op 2, en er was duidelijk de wil om er iets van te maken. De start was zeker niet mis en een collectief sterk Hasselt hield de stand min of meer in evenwicht tijdens de eerste 10’. Pauwels en Screurs zetten met hun drives de bezoekers bij de rust zelfs op achterstand. Beide ploegen speelden het hard, maar fair, waardoor het leidende scheidsrechtersduo de wedstrijd moeiteloos onder controle hield.

  Hasselt behield zijn kleine voorsprong (50-51 na 25’) maar dan ging de thuisploeg erop en erover. Ninane toonde zich efficiënter vanop de vrijworplijn en driepunterde zich in het laatste quarter nog naar een ruime 91-75 overwinning. Hasselt is daarmee zijn maximum kwijt maar krijgt nu 2 weken de tijd op zich voor te bereiden op een nieuwe sterke tegenstander en speelt op zaterdag 6 oktober om  20u thuis tegen Falco Gent.

  Scores Hasselt: PAUWELS 13, VANHOVE 12, SCREURS 18, ACHAARAY 2, PADBERG 16,  Simons, Van Becelaere, Vranken 5, Hermans, Moons 9, Venken.
  Quarters: 24-21, 18-23(40-44), 24-16(64-60), 27-15.

  Lees verder →
 • Heren A – Sprimont: 74-68 23 september 2018 Militza Kuipers

  De thuisploeg had geen hapklaar brokje aan de tweede opeenvolgende waalse tegenstander uit Sprimont. Onder impuls van het duo Padberg – Achaaray leidde Hasselt wel constant maar het kon nooit een kloof slaan. Tot op enkele seconden van het einde in het derde quarter de bezoekers even op voorsprong kwamen: 50-51. In het laatste schuifje zette Vanhove met zijn ervaring, echter de puntjes op de i. Na 38’ stond Hasselt 70-59 voor. Sprimont kon niet meer dan het verschil wat verkleinen en zo behaalde Hasselt een verdiende 2 op 2.

  Volgende vrijdag wacht de derde waalse opponent: het pas gedegradeerde, maar supergemotiveerde Ninane ontvangt dan onze A ploeg omstreeks 21u. Supporters op post!

  Scores Hasselt: PAUWELS 2+7, VANHOVE 0+10, SCREURS 4+0, ACHAARAY 11+6, PADBERG 12+4, Van Becelaere 0+4, Vranken 2+2, J Hermans 3+0, Moons 3+1, Venken 0+3.

  Lees verder →

naar boven