Heren A (Top Division Men 2A)

Ploegfoto | Spelers | Trainingsuren en coach | Wedstrijdkalender | Klassement | Nieuwsberichten

Ploegfoto

Heren A

naar boven

Spelers

Nr.VoornaamNaamJaarPositie
4LorenzSimons
5JulesHermans
6PieterVan Becelaere
7OlivierPauwels
8JarnoMoons
9JelleBloemen
10GeertVanhove
11WouterScreurs
12SoufyanAcharaay
13StefVenken
14JoostPadberg
15JannesVranken

naar boven

Trainingsuren en coach

Trainingsuren: maandag van 20u30 tot 22u30 (Virga Jesse College), dinsdag van 20u30 tot 22u30 (Kuringen) en donderdag van 19u tot 21u (Kuringen)
Coach: Frank Schevenels

naar boven

Wedstrijdkalender

naar boven

Klassement

Het actuele klassement kan geraadpleegd worden op de site van Basketbal Vlaanderen.

naar boven

Meest recente nieuwsberichten

 • 16-12-2018: Heren A vs Mailleux Comblain 31 december 2018 Militza Kuipers

  Na de eclatante overwinning uit tegen Neufchâteau een week eerder, vandaag een nieuwe uitdaging om de goede reeks voort te zetten en het kalenderjaar 2018 sportief goed af te sluiten.

  Dit verslag is kort. Dus geen complete proza over de kwarten. De wedstrijd ontwikkelt zich langzaam. Comblain speelt een zone defense en dat is nu niet echt iets voor Hasselt. Eerdere wedstrijden toonden aan dat Hasselt het met zones moeilijk heeft. De 2 ploegen ontlopen elkaar in de rangschikking niet veel en Hasselt zou goede zaken doen met een overwinning. Het is spannend maar verre van goed. Waar we de vorige week nog euforisch waren over de collectiviteit deze wedstrijd worstelt het team. En uiteindelijk met zichzelf. Als je met 2 minuten te gaan en 8 punten voor uiteindelijk de wedstrijd weggeeft dan gaat er iets niet goed. In de 1e helft van de competitie heeft Hasselt helaas teveel wedstrijden op die manier verloren. Dus voor 2019 een punt van aandacht en een leermoment. Maar voor nu pakt Comblain de punten en wint met 74-76.
  Kwartstanden: 22-22, 17-20, 23-15, 12-19.

  Ik wens u allen hele fijne kerstdagen en voor 2019 een gezond, inspirerend en sportief jaar toe.
  Bernard Padberg

  Lees verder →
 • Heren A – BC Belleflame HSE A: 72-55 4 december 2018 Militza Kuipers

  Na 1 minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van mevrouw Jacqueline Govaers begint deze wedstrijd. Vanaf het eerste moment zien we een gretig Hasselt, welke het vandaag zonder sterkhouder Joost Padberg moet doen (lichte kuitblessure). Goede aanvallen en Hasselt neemt meteen de regie van de wedstrijd in handen. Op basis van de rangschikking zou verwacht moeten worden dat de gasten uit Luik een gelijkwaardige tegenstander is. Maar de Belleflame lijkt vanavond op een waakvlam, mede door de goede en attente verdediging van Hasselt. Ondanks dat de 1e score van de wedstrijd voor de gasten is lukt het hen niet meer te scoren tot de 7e minuut. Jelle is in het 1e kwart prominent aanwezig en neemt zijn team op sleeptouw. Met een schotpercentage van 62,5% is de kwartscore van 22-10 dan ook meer dan gerechtvaardigd.

  In het 2e kwart zien we eenzelfde strijdplan. Hard en goed verdedigen en verstandig aanvallen en de juiste opties benutten. De tegenstand blijft ook in het 2e kwart pover. Heel veel balmovement maar zonder al te veel resultaat. En het is dan mooi om te zien dat aan de zijde van Hasselt mensen opstaan. Jules neemt de rol van Jelle over en is dat kwart goed voor 8 punten. Ook reboundend is Hasselt in de 1e twee kwarten de bovenliggende partij. Met een ruststand van 41-20 moet het al raar lopen als Hasselt deze wedstrijd niet winnend afsluit.

  Mogelijk dat Belleflame haar tegenstander onderschat heeft. Met 21 punten achter en het vertoonde spel is het mijns inziens geen team met veel potentie. Maar Hasselt moet wel gefocust blijven. De voorsprong is nog geen reden de touwtjes te laten vieren. Maar in het 3e kwart zien we een wat beter scorend Belleflame doordat de focus van Hasselt wat afneemt. De coach grijpt dan ook na een aantal scores van onze gasten naar een time out om zijn ploeg weer scherp te krijgen. Het schotpercentage van helaas 35% (7 op 20) geeft aan dat Hasselt onzorgvuldiger wordt met de gecreëerde kansen. Het geluk is dat de tegenstander uiteindelijk eenzelfde puntenscore realiseert. Kwartstand 16-16.

  Met nog steeds een voordeel van 21 punten begint het laatste kwart. Hasselt oogt niet meer de frisse en gretige ploeg als in de 1e 2 kwarten. Soms slordig basketball. Te vaak moet er aan de noodrem getrokken worden waardoor Hasselt al vrij vroeg in dit kwart in foutenlast komt en de tegenstander met regelmaat op de vrij worplijn te vinden is. Met nog 5 minuten te gaan wordt het wel duidelijk dat Hasselt deze wedstrijd wint. De tegenstander is niet goed genoeg om Hasselt in het 4e kwart echt pijn te doen. Met een kwartstand van 15-19 en een eindscore van 72-55 is het ook een terechte overwinning, waarvoor de basis in de 1e twee kwarten werd gelegd met zeer aantrekkelijk en gefocust spel.

  Er zijn nog wel een aantal aandachtspunten die verbetering behoeven. In deze wedstrijd was het vrijworppercentage historisch laag 22%.  De focus en concentratie dienen constanter te worden om een mogelijke hogere ranking te rechtvaardigen. Betere tegenstanders straffen dit direct af.  En komend weekend krijgen we zo’n tegenstander. Op 9 december speelt Hasselt uit tegen de huidige nr. 2 SFS BCCA Neufchâteau.

  Kwartstanden: 22-10,19-10,16-16,15-19
  Scores, PAUWELS 9, BLOEMEN 13, VANHOVE 7, SCREURS 14, VRANKEN 4 Hermans 10, Simons, van Becelaere 5, Moons 8, Acharaay 2,

  Lees verder →
 • Za 17/11 – Casino de Spa A versus Heren A: 63-83 19 november 2018 Militza Kuipers

  Hasselt bruisend langs Spa.

  Hasselt kan voor de 1e keer dit seizoen met de volledige ploeg aantreden. De schorsing van Jelle Bloemen zit erop. Vanaf de sprongbal zien we een gretig Hasselt dat met overleg en geduld de aanval en de verdediging organiseert. Zelfs St. Nicolaas had tijd gevonden deze match te aanschouwen. In begin worden de steals nog niet optimaal afgerond maar Spa heeft moeite om door de verdediging van Hasselt te komen. Het spel begeeft zich nog in de aftastingsfase en de ploegen zijn op dat moment in evenwicht. Hasselt neemt een kleine voorsprong maar Spa knokt zich weer terug. Het 1e kwart wordt afgesloten met een 17-18 stand.

  Het 2e kwart vertoont in het begin een gelijk beeld als het 1e kwart maar langzamerhand neemt Hasselt meer afstand. Coach Frank wisselt ook goed door. Aanvallend weet Hasselt de gecreëerde opties goed te benutten. Spa heeft zichtbaar moeite met de  straffe verdediging en gaat ook regelmatig de fout in. Alles straalt ervan af dat er voor Hasselt iets te halen valt. Het goede spel is zichtbaar in de stand. Rust 34-41 (kwartstand 17-23)

  Na de pauze als Spa even probeert aan te klampen zet Hasselt er nog een tandje bij. De verdediging van Hasselt staat als een huis. Spelers coachen elkaar waardoor Spa slechts 10 punten bij elkaar weet te sprokkelen. Met een stand van 44-58 (kwartstand 10-18) wordt het wel duidelijk wie recht heeft op de overwinning. Maar het 4e kwart, moneytime, kunnen er soms vreemde dingen gebeuren.

  Maar vanavond niet. Hasselt blijft geconcentreerd spelen. De voorsprong wordt groter. Spa vlucht tot 2x toe in een time out maar dat biedt geen soelaas tegen een goed spelend Hasselt. Uiteindelijk moet Spa toezien dat tegen dit Hasselt geen kruid gewassen is. Hasselt wint dan ook meer dan terecht met 63-83.

  Deze overwinning is een uitstekende teamprestatie. Er werd voor elkaar gevochten. Chapeau! En daar waar we de vorige wedstrijd het hadden laten liggen met de vrije worpen halen we vandaag een 76% vrije worpscore. Mogelijk dat deze wedstrijd een opmars is in de rangschikking.
  Kwartstanden: 17-18,17-23,10-18,19-25
  Scores: HERMANS 1, PAUWELS 5, VANHOVE 3, SCREURS 19, PADBERG 24, Simons, van Becelaere 4, Moons 4, Bloemen 13, Acharaay 8, Vranken 2

  Bernard Padberg

  Lees verder →
 • Heren A – Stella Artois Leuven Bears B: 66-75 12 november 2018 Militza Kuipers

  Hasselt BT vergeet zich zelf te belonen.

  De les van de vorige week in De Pinte heeft er toe geleid dat Hasselt geconcentreerder begint aan de wedstrijd tegen de gasten uit Leuven. Meer overleg en niet onbelangrijk het aantal turnovers blijft in aanvang beperkt.  Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en Hasselt heeft in de eerste 2 quarters het betere van het spel. Jammer genoeg bleken de scheidsrechters niet voldoende op de hoogte van de meest recente spelregels of in ieder geval de toepassing hiervan. Dit  leidde tot  een bijna 10 minuten durend overleg en discussie. Wat niet bevorderlijk was voor de Hasseltse concentratie. Langzamerhand sluipt er onzorgvuldigheid in het spel van Hasselt en Leuven komt dichterbij. Diep in  het derde kwart weet Leuven een eerste voorsprong te nemen welke op enig moment 9 punten bedraagt. Hasselt moet nu echt aan de bak om de wedstrijd te doen kantelen. In het vierde kwart blijft Leuven een voorsprong behouden maar Hasselt recht zijn rug en weet met nog 1:30 terug te komen tot 1 punt (64-65). Time out, balbezit en een tactisch plan om uiteindelijk de wedstrijd in hun voordeel te beslechten. Maar de wil was groter dan de uitvoering. Balverlies en slechte aanvalopties  plaatsen de mannen uit Leuven in een zetel. Op basis van intensiteit en het spelbeeld van de eerste helft was dit verlies echt niet nodig geweest. Pijnpunt is wel het aantal gemiste vrije worpen. Uiteindelijk vergeet Hasselt zichzelf te belonen!

  Bernard Padberg

  Lees verder →
 • BBC Latem-De Pinte A – Heren A: 99-59 5 november 2018 Militza Kuipers

  De verplaatsing naar de Pinte is er een die maar snel vergeten moet worden. Vanaf de sprongbal zien we een fanatiek aanvallend en verdedigende thuisploeg die verzorgd basketball speelt. De bal gaat snel rond waardoor hun sterkste wapen 3-punters optimaal wordt ingezet. Hasselt daarentegen begint slordig aan de wedstrijd, speelt te gehaast waardoor er veel en onnodige turnovers volgen. Latem-de Pinte raast naar een 10-0 voorsprong en daar kan Hasselt weinig tegenover stellen. Via Joost maakt Hasselt zijn eerste punten. De druk om te scoren om nog enigszins in het spoor van het thuisteam te blijven werkt averechts. Na 10 minuten prijkt een 25-9 stand op het scorebord.

  Het tweede kwart nadat Frank zijn mannen eens heeft toegesproken laat een ander Hasselt zien. Meer overleg en meer rust. De wisselende verdedigingstactieken van Hasselt werken in aanvang goed. Aanvallend komen we beter door. Lorenz en Jules spelen een prima kwart en Joost scoort veelvuldig. Geert wordt door een straffe verdediging uit de wedstrijd gehouden. Hasselt verliest dit kwart maar dan wel met slechts 3 punten. Kwartscore 25-22.

  We beginnen aan het derde kwart met een 19 punten achterstand (50-31). Maar op basis van het vertoonde spel in het tweede kwart kunnen we er weer een wedstrijd van proberen te maken. In aanvang lukt dat ook. We scherpen onze defense nog eens aan en dat resulteert in een aantal steals van Ollie en Wouter, die dat scorend afronden, waardoor we de achterstand weten terug brengen tot 13 punten. Latem-de Pinte vlucht in een time-out en weet daarna de regie van de wedstrijd weer over te nemen. Het beter verdedigen en gecontroleerd aanvallen resulteren in een kwart winst voor Hasselt 14-18.

  Met een stand van 64-49 starten we het vierde kwart, moneytime! Maar Hasselt beschikt niet meer over de drive om er nog een tandje bij te zetten. En Latem-de Pinte kan zijn favoriete spel verder etaleren hoe Hasselt ook probeert te verdedigen. En op enig moment is de verdediging van Hasselt meer een schiettent. De ene na de andere driepunter vliegt om de oren. Hasselt is niet meer bij machte om nog iets terug te doen. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd zoals zij begonnen is. Een gretiger en beter spelende thuisploeg die op basis van het vertoonde spel ook meer dan terecht de winst pakt met 99-59.

  Latem-de Pinte is een goed team en als zij hun favoriete spel kunnen spelen zijn ze dodelijk. Hasselt kan vanaf nu ook weer over een volledig team beschikken met de terugkeer van Sufyan (handblessure) en Jelle (schorsing). Hopelijk kan de ploeg  de reeks met verliespartijen a.s. zondag al weten om te zetten in een winst.

  Quarters: 25-9, 25-22(50-31), 14-18(64-49), 35-10
  Scores Hasselt: HERMANS 2, PAUWELS 4, VANHOVE 2, SCREURS 14, PADBERG 16, Simons 10, Van Becelaere, Moons 2, Achaaray, Venken 8, Vranken 1

  Bernard Padberg

  Lees verder →

naar boven