Optima B – Heren C: 62-72

Na een tijd van stilte rond onze heren C, hier dan een eerste verslagje.
Dat het moeilijk ging worden in tweede, dat wisten we, en zo gebeurde het dat we na maanden zonder verlies al dadelijk met de eerste verlieswedstrijden geconfronteerd werden. Dat we verloren, ok, maar de manier waarop deed sommigen toch wat de wenkbrauwen fronsen. Soms onherkenbaar, ons ploegje van verleden jaar. Enfin, laten we naar deze wedstrijd gaan.
Dit zou geen makkelijk klusje worden; Optima speelde verleden jaar ook kampioen in tweede en dat zonder enige verlieswedstrijd. Weet ook dat hun coach Polly Reeckmans is. We begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd, wat resulteerde in een kleine voorsprong die werd gehouden in het eerste quarter (17-22). Ook het tweede quarter bleef in dezelfde trend en we konden aan de halve gaan rusten met een mooie 10-punten kloof. Ook onze jongeren lieten zich in deze wedstrijd niet onbetuigd; Stef en Liam waren alom aanwezig en ook Dante droeg zijn steentje bij. Als dan ook onze anciens – Rob, Fre en Fab – meehielpen, met hun bombardementen zag het er mooi uit voor ons.
Toch slaagde Optima erin in het derde quarter korter bij te sluipen tot op 1 punt. Het beloofde een spannend laatste quarter te worden in het hol van de leeuw. Maar anders dan anders bleven we goed spelen en speelden we het rustig uit. Mede dankzij enkele belangrijke driepunters van Rob en Fab, maar vooral door enkele mooie geslaagde shots van Stef in de slotfase namen we de overwinning mee naar Hasselt. Onze coctail van onze vaste kern van C en wat talentvolle jongeren begint zijn vruchten af te werpen. Jongens bedankt!
Na 4 verliesmatchen en 3 overwinningen komen we in de middenmoot terecht. Op nu naar de volgend tegenstrever as zaterdagavond Genk A.

Q1: 17-22
Q2: 15-21
Q3: 22-13
Q4: 8-16
Points: TOM 0 DANTE 7 LEN 8 ROB 9 STEF 14 FRE 5 YANNICK 3 LIAM 14 FAB 6 MIKE 4 LAURENS 2.