Het plotse overlijden van Polly Reeckmans schokt de Limburgse basketgemeenschap

Gisteren is Polly Reeckmans op de leeftijd van 59 jaar onverwacht overleden aan een hartfalen. Zijn omgeving blijft in shock achter.

Onze jongere basketters zullen hem misschien niet meer kennen maar Polly was een van de beste Limburgse basketters ooit. Al jong bleek hij een bijzonder talentrijk spelverdeler.  Maar de combinatie van talent, hard werken en er alles voor laten om de beste te zijn, maakte dat hij de absolute top kon bereiken. Polly was iemand die leefde voor zijn sport.

Hij begon zijn carrière bij St Jans Hasselt maar stapte als snel over naar stadsgenoot Runkster BB. Op jonge leeftijd kwam hij er in de 1ste ploeg en speelde er in 2de en 3de nationale. Nadien werd hij gerekruteerd door Cuva Houthalen waarmee hij vele seizoenen in 1ste nationale speelde. Hij werd er rookie (beste jongere) van het jaar en haalde meerdere keren de selectie voor de nationale ploeg.

Na zijn actieve loopbaan was hij vele jaren betrokken bij Hasselt BT.  Hij coachte zowel jeugd als senioren bij onze club en was ook enkele jaren sportief jeugdcoördinator.

Wij zullen hem nooit vergeten.

Hasselt BT wenst zijn partner, familie en vrienden veel sterkte.