Zondag speelden onze dames thuis tegen Ieper een spannende wedstrijd! Lees verder voor het verslag.

BT Dames A winnen na 2 maal overtime!

Hasselt BT A – Ieper A 86 – 82

In een onvervalste nagelbijter serveerden Hasselt en Ieper afgelopen zondag damesbasket van de bovenste plank. Een thriller werd het, gekruid met 2 verlengingen, waarin onze dames uiteindelijk aan het langste eind trokken (86-82).

De start was voor de westvlaamse bezoekers. Met drie op drie bommen en een handvol inleggers stond er al snel een voorsprong op het bord. Hasselt repliceerde gevat en boog na 10’ de achterstand om in een 20-16 voorsprong.

De Hasseltse dames gingen door op hun elan. Zij bouwden met hun aanvalsdrift en straffe defense de voorsprong gestadig uit tot een 14 punten kloof. Bij aanvang van het laatste kwart leek de Hasseltse voorsprong geruststellend. Dat was echter zonder de moedige Ieperse dames gerekend. Bij Hasselt was Margaux ondertussen uitgevallen met een knieblessure. Daarenboven wist BT geen raad met de bezoekende zone. De voorsprong slonk als sneeuw voor de zon en in de slotseconde stelde Ieper onverwacht gelijk.

De verlengingen konden alle kanten uit. Aanvankelijk speelden de zenuwen de beide ploegen parten. Hasseltse driepunters en een perfect rapport vanop de vrijworplijn kroonden Hasselt als uiteindelijke winnaar. (86-82) In een wedstrijd die eigenlijk geen verliezer verdiende, oogstten niet alleen onze dames alle lof maar krijgen ook de Ieperse dames felicitaties voor hun inzet en weerbaarheid. Propaganda voor het damesbasket in de Kuringse Sportschuur!

Quarters: 20-16, 18-13(38-29), 20-18(58-47), 10-21(68-68), 5-5(73-73), 13-9(86-82)

Scores Hasselt: TRUI 5, MARYSE 11, FRAN 8, KAREN 11, ANNE 16, Lore 9, Dominique 16, Margaux 6, Emma 4, Niene