Landelijke kadetten naar final four

Anderhalf uur voor de wedstrijd in De Pinte struinde ik richting ingang bij de runner up in het klassement, Latem-De Pinte. Uw reporter was wat vroeg, maar hij was niet alleen: een voltallige kadettenploeg vulde het sas van de nog gesloten sporthal. Aan motivatie dus geen gebrek voor deze wedstrijd, die bij winst onze kadetten een ticket gaf voor de final four, de eindcompetitie met de vier beste Vlaamse ploegen. En zeker geen sinecure, de thuisploeg trok enkele maanden geleden nog aan het langste eind in de beker van Vlaanderen.

Hasselt nam het wedstrijdbegin in handen. Even verliep de wedstrijd gelijkopgaand, maar onder impuls van een actieve Daan en een snedige Stef nam Hasselt voorsprong. Latem-De Pinte miste een hele reeks shots, zodat de eerste quarter met 14-22 kon worden afgelosten. Waarna Hasselt het moeilijk kreeg tegen de goed georganiseerde thuisverdediging. Onze kadetten konden buiten enkele vrijworpen slechts twee keer scoren, gelukkig kon Frits met een knap buzzershot gelijk maken en zijn ploeg met 31-31 gaan laten rusten.

Traditioneel komen onze kadetten overrompelend uit de kleedkamer, maar Latem-De Pinte bleek zijn driepuntshot terug te hebben gevonden. Daar stelde Hasselt drives van Sander en shots van Martijn tegenover, maar het had vooral inside overwicht met Jannes en een knap ingevallen Jules. Afstand nemen lukte evenwel niet, getuige de 49-50 na driekwart wedstrijd. De talrijk meegereisde Hasselaren lieten zich horen en de verdediging ging meteen een steekje strakker. Beau hield de beste Latemse shotter onder controle en Pieter dirigeerde de aanval. Toen hij ook nog eens na iedere fout zijn vrijworpen feilloos omzette, was de eindronde binnen. 62-69 winst, nu kan niemand onze ongeslagen kadetten nog bijbenen.

Proficiat spelers en coach, voor de hoge intensiteit en schier oneindige inzet. En felicitaties aan de strenge maar rechtvaardige scheidsrechters, die deze topper probleemloos in handen hielden.