Landelijke kadetten winnen topper

Na de uitzege bij Aalstar kregen onze landelijke kadetten opnieuw een stevige boterham op het menu. Houthalen was vorig jaar bij de miniemen al een flinke uitdaging en wist zich deze zomer nog inside te versterken. Maar onze landelijke kadetten spelen met de hoogst mogelijke intensiteit, waardoor ze een winstwedstrijd meer hebben dan Houthalen. Het wedstrijdbegin was zenuwachtig, waarna de ware aard van deze wedstrijd snel duidelijk werd: Hasselt had het erg moeilijk met de Houthalense spelverdeler, maar kon bijblijven met betere combinaties. In het tweede kwart was het ploegspel voorbeeldig, zodat Hasselt met vijf punten bonus kon gaan rusten.

Maar de thuisploeg gaf zich niet gewonnen en verhoogde de verdedigende druk na de rust. Het samenspel van onze jongens draaide minuten lang vierkant en Houthalen kon met vlot transitiespel een 6-punten voorsprong bij elkaar basketten. Maar de veer brak niet bij Hasselt. Snedige penetraties en meer body in de paint liet onze kadetten toe terug de leiding te nemen. Het wedstrijdeinde was enkel geschikt voor toeschouwers met ingebouwde defibrillator: fouten om vrijworpen af te dwingen, stress bij de timekeeper, gemiste driepunters en uiteindelijk de veilige turnover op twee seconden van het einde. Last but not least: ondanks alle tumult wisten de scheidsrechters de orde prima te bewaren in het laatste kwart.

Met deze 73-74 winst komen onze landelijke kadetten in pole position, maar zoals de betere Vettels onder ons weten: een pole is niet voldoende voor eindwinst.