Landelijke miniemen ruim voorbij Oostkamp

De laatste competitiewedstrijd voor onze landelijke miniemen was in de Sporschuur tegen Oostkamp. De heenwedstrijd werd gewonnen met een dertiger, maar Hasselt moest het nu wel stellen zonder geblesseerden Jan ‘Fade Away Dude’ Douwe en Jonas ‘Rejection Nightmare’ Petrakis.

Maar geen probleem. De Zonhovense connectie met Beau ‘Big Bomber’ Maex en een uitstekende Martijn ‘Mr. Rocket’ Heleven zorgde meteen voor een 13-2. Daarna ging het tempo wat omlaag, zodat Oostkamp toch bij kon blijven tot 22-9 na één kwart. Waarna Jannes ‘King of the paint’ Vranken zaken op orde stelde en samen met Frits ‘Captain Impossible’ Hermans een 50-26 aan de rust verzekerde.

En dan was de Westvlaamse pijp helemaal uit. Goed nieuws voor de lokale fastbreak garde, met Benjamin ‘Benji Express’ Cuyvers en Louis ‘Dr. Speed’ Hermans die op snelheid het verschil maakten. Maar geen offense zonder defense: Nathan ‘The Crook’ Brauns maakte het de tegenstander knap lastig, waardoor een 23-4 kon worden geplaatst. Hasselt hield het tempo hoog, maar ondanks de gelukte shots van Dante ‘Nice Guy Freddy’ Miltenburg strandde Hasselt nèt voor de century: 98-43.

Rest nog de beker: met de versterking van Daan ‘Lord Wide Range’ Moens en Pieter ‘Sixpack Wizard’ Van Becelaere zou Hasselt graag deze prijs pakken. Aan het werk!