Miniemen B bekeren verder!

Vandaag zakten de provinciale miniemen (beker van Limburg) af naar het Dommelhof van Neerpelt, de ex-club van Marijn. Aanvankelijk gaf het extra uurtje slaap “winteruur” geen meerwaarde aan het spelbeeld van Hasselt BT. We misten scherpte en snelheid en lay-ups waren niet secuur genoeg. Ruststand was 13-35.

De geruststellende voorsprong belette coach Alain niet om z’n troepen tot orde te roepen. Was er een toevoeging van Red Bull of speciaal elixir in het ploegwater? Of brachten de snoepjes van onze mascotte Wout, het broertje van Jeroen, de ommekeer? De jongens verschenen alleszins zeer gedreven terug op het veld. Supersonische Wannes zette de aanvalslinie in, gevolgd door vaak mooie interactie tussen Giel en Jeroen via inside moves. Knap verdedigend werk door sterke Luca en hard werkende broertjes Kreemers. Ook Emiel dikte de score aan en bedankte zo z’n speelminuten. Marijn was vandaag erg trefzeker. Het deed hem zichtbaar deugd! Een beheerste Robbert pikte ook z’n puntjes mee na knappe assist van z’n ploegmaten. Vanuit de tribune werd gefluisterd dat een century misschien wel binnen handbereik zou liggen. De century werd bekroond met een driepunter van Ward waardoor het after-game een chipsfestijn werd. Einduitslag Neerpelt – Hasselt BT: 25 – 104.

Dit was een zeer straffe collectieve prestatie, waarbij onze jongens na een matige eerste helft in overdrive gingen. De degens zijn nu extra gekruist om aanstaande zaterdag revanche te nemen tegen Cosmo Genk. Afwachten maar…