Miniemen pakken beker van Limburg

Voor hun bekerfinale tegen Tongeren waren onze miniemen favoriet. Ze wonnen enkele maanden geleden ruim bij Tongeren voor de beker van Vlaanderen, maar speelden toen ook op zijn best. Het nipte verlies van onze kadetten een dag eerder tegen dezelfde club bracht een beetje een sfeer van het mes tussen de tanden met zich mee.

Stress bezorgde onze jongens een reeks missers bij het wedstrijdbegin. Gelukkig brak Kasper de ban met knappe inside en outside scores, zodat er een eerste kleine kloof ontstond. Hij kreeg wat later assistentie van Jonas, trefzeker vanop afstand, en een sterk penetrerende Benjamin. Maar Tongeren klampte aan en halfweg de tweede quarter zette Hasselt een zone-press op poten om een verschil te kunnen maken. Dat bracht enkele turnovers met zich mee en onze miniemen konden met een 16-punten bonus gaan rusten.

Na de pauze koos Hasselt voor een Twin Tower strategie: Jannes en Karel werden maximaal vrijgespeeld onder het bord, waardoor de kloof stapje per stapje kon worden uitgediept. Aan de overzijde hadden defensebeesten Louis en Liam de handen vol met de Tongerse topscoorder, maar beiden deden een voortreffelijke job en een dertiger kondigde zich aan. Nathan, zijn liesblessure verbijtend, zorgde voor de nodige wedstrijddruk naar het einde toe, zodat er nog even tijd was voor enkele applausvervangingen. Pupillen Bram en Simon toonden zich weinig onder de indruk van de eindpress van Tongeren en zorgen mee voor de 86-61 overwinning.

En dus was er de kers op de taart. Kapitein Dante stak zijn derde beker op rij trots de hoogte in. Een verdiende prijs na een jaar van keihard trainen. Proficiat kerels!

Klik hier voor de foto’s.