Miniemen voorbij Houthalen in beker van Limburg

De wedstrijd waar de jongens al maanden naar uitkeken kreeg alles wat het verdiende: een sterk spelende tegenstander, harde duels, beurtelingse voorsprong, goede refs en een spannend einde. Het wedstrijdbegin was onzeker aan beide kanten, maar daarna startte een pot hoogstaand miniemenbasketbal. Houthalen had overwicht met twee snelle guards, Hasselt bleef in het spoor met een kruiwagen rebounds tot 17-18 na tien minuten. Onze jongens konden daarna pressend een voorsprong bij elkaar krijgen en gaan rusten met 39-33.

Maar tijd om achteruit te leunen was er allerminst: na drie turnovers bij de start van de tweede helft stond het al 39-41 en even later nam Houthalen zelfs een 40-47 voorsprong. Maar een antwoord op de Hasseltse press bleek nog niet voorradig en Hasselt kon zo na de 56-57 quarterstand tot 10 punten voorsprong nemen twee minuten van het einde.  Houthalen wist nog twee bommen te realiseren, maar faalde op de vrijworplijn. Onze miniemen hielden het hoofd nèt dat beetje koeler en wonnen deze bekerwedstrijd met 77-70.

Veldslag gewonnen, maar het bekerparcours is nog lang niet ten einde. Van harte bedankt aan alle opgekomen supporters die voor een goed gevulde tribune en een prima wedstrijdsfeer zorgden.