Nieuwe regeling lidgelden: Waardebonnen en terugverdiensysteem voor iedereen!

Vandaag, morgen of één van de volgende dagen, krijgt u de brief ivm lidgelden volgend seizoen in uw bus, mailbox, handen. Indien u zich sec en onmiddellijk op het te betalen bedrag richt, bestaat de kans dat u steil achterover slaat.  Maar bekijk dan eerst even goed hoe het  nieuwe bedrag is opgebouwd!
* De betaling van het lidgeld geeft  recht op 2 eetbonnen van elk 10 €, enerzijds voor de mosseldag (30/09/2018) en anderzijds voor het ontbijt (11/11/2018). We hebben hier het warm water niet uitgevonden. Bij andere clubs leidde dit systeem tot een verdubbeling van het aantal deelnemers én de inkomsten.
* Tevens bestaat de mogelijkheid om max. 3 keer 20 € terug te verdienen mits hulp bij activiteiten bij Ethias en/of Limburg United. Meerdere grote clubs, die met het Sportpaleis samen werken, hanteren dit systeem.

Waarom ziet de club zich genoodzaakt dit in te voeren? De kosten lopen elk jaar verder op (3 jaar op rij verhoging van de bondskosten, tevens verhoging van de scheidsrechterskosten, verhoging van de juridische dossiers, etc.).  Wist u dat de club meer dan 30.000 € aan bondskosten betaalt en een kleine 20.000 € aan huur sporthallen? Maar de kost die het meeste doorweegt per ploeg zijn de vergoedingen van de trainers en sportief coördinatoren, die volgens hun diploma en het aantal trainingen/prestaties per week vergoed worden. Wij hebben heel wat hoog opgeleide trainers: zij zorgen voor een kwaliteitsvolle opleiding van onze spelers. En dat kan je aan de sportieve resultaten zien. Er is echter GEEN ENKELE PLOEG waar we financieel break-even draaien.

Tevens zien we  dat de daling van de opbrengsten uit sponsoring, eetdagen en andere clubactiviteiten zich verder zet. Geplande initiatieven als wafelverkoop, ontbijtkorven bij moederdag, carwash, de clubquiz konden door gebrek aan organisatoren, gebrek aan helpende handen , gebrek aan accomodatie, tijd of goesting niet doorgaan. Waar we substantieel meerinkomsten uit halen zijn de externe activiteiten als Ethias en Limburg United. Maar daar hebben we dan ook massa’s vrijwilligers voor nodig. Jammer genoeg is niet iedereen met een simpele vraag/mail te overhalen om te komen helpen. Maar één keer geweest, zijn de meesten enthousiast. Je werkt maar amuseert je terzelfdertijd met gelijkgestemden. Ook de gratis kaarten voor  de matchen bij United, die elkeen die helpt krijgt, zijn populair. Zo mochten we dit jaar alweer enkele nieuwe “vaste” vrijwilligers in onze werking verwelkomen. En daar zijn we hen en verder iedereen, die zich inzet voor onze club, ontzettend dankbaar voor. We hebben er dan ook vertrouwen in dat dit nieuwe systeem meer mensen zal motiveren om die broodnodige hulp voor onze club te bieden en de inkomsten op peil te houden.

Modaliteiten tot gespreide betaling kunnen gericht worden aan de voorzitter, Militza Kuipers, of de jeugdvoorzitter, Robby Miltenburg.

Het Bestuur