Occasionele Juniorploeg kiepert Lummen uit de beker!

Afgelopen donderdag coachte Bart een enthousiaste groep juniors naar de overwinning in de eerste ronde van de Beker van Limburg. Alhoewel de thuisploeg elk quarter voor zijn rekening nam, bleven de buren uit Lummen aanklampen tot in het wedstrijdslot.

Beide ploegen startten nerveus aan de wedstrijd en het duurde 4 volle minuten vooraleer Lummen de score opende! Dan zetten Brecht (2 bommen op rij) en Martijn de toon en ging het via 9-5 naar 16-12 na 10′.

Even opschudding in het tweede quarter, wanneer eerst Mathijs (vingers) en kort daarna Jules (ligamenten enkel) uitvielen! Voor Mathijs bracht een zak ijs soelaas, voor Jules daarentegen was het verdict zwaarder: hij zou niet meer tussen de lijnen verschijnen! Desondanks bracht die tegenslag HBT niet van de wijs! Frits en Pieter (2 van onze 4 eerstejaars kadetten) vielen schitterend in en compenseerden met hun techniek het overwicht in gestalte bij de bezoekers! Hasselt trok met een 32-24 voorsprong de rust in.

De tweede helft verliep aanvankelijk gelijkopgaand zodat Lummen na 30′ nog een sprankeltje hoop behield bij 55-45. In het laatste kwartje bleek de thuisploeg fysiek superieur en dat tekende zich in het scoreverloop! Een slimme Stef recupereerde meermaals de bal en Mathijs, ondertussen terug op het veld, richtte zijn vizier op scherp! De 5 driepunters in het laatste quarter (2 van Pieter en 3 van Mathijs) deden voor een moedig Lummen de boeken toe. Ook Bo en Fabrice droegen hun steentje bij en zo kwam bij de thuisploeg iedereen tot scoren. Hasselt bekert verdiend verder na een 85-59 overwinning!

Quarters: 16-12, 16-12, 23-21, 30-14
Scores: Frits 13, Beau 2, Pieter 11, Brecht 10, Stef 4, Jules 3, Daan 2, Wouter 10, Mathijs 16, Fabrice 2, Martijn 12