Opnieuw nipte nederlaag voor BT in Limburgse derby

Een goed gevulde Sportschuur was vrijdag getuige van een aangename topper tussen de nummers 1 en 2. BT moest het helemaal zonder sterkhouder Padberg stellen, terwijl Van Hove beperkt inzetbaar bleek door een opspelende enkelblessure. De thuisploeg leek allerminst onder de indruk van Martijn Hendrx en co. Hasselt trok vrank en vrij ten aanval in zijn gekende stijl. Reynders met twee bommen op rij en een schier onhoudbare Screurs speelden een hoofdrol. Ondertussen werd ook in defence hard werk geleverd. Het resulteerde in een spannend wedstrijdverloop want de Noordlimburgse leiders lieten uiteraard niet zomaar begaan. Bram Schelkens hield zijn ploeg vanop de vrijworplijn in het zog van de thuisploeg: ruststand 44-39.

Na de pauze leek Hasselt het laken naar zich toe te trekken. De sterk ingevallen youngsters, Krammerhoffer en Moons, werkten mee aan een 16 puntenkloof. Lommel toonde echter waarom het afgetekend de rangschikking aanvoert. De ervaring van Hendrix, Jacobs en Moonen deed BT uiteindelijk toch in het zand bijten. Aanvallend liep het in de slotminuten plots niet meer zo vlot en net zoals thuis tegen Tongeren was de laatste minuut er voor Hasselt teveel aan. Na een uiterst sportieve en knappe derby kon een ontgoocheld Hasselt met opgeheven hoofd naar de kleedkamers. Lommel ‘Croonde’ zich door deze overwinning tot Herfstkampioen.

Quarters: 22-20, 22-19 (44-39), 24-25 (68-64), 13-19 .
Scores Hasselt: REYNDERS 11, PAUWELS, BLOEMEN 3, SCREURS 30, ACHAARAY 8, Moons 5, Van Becelaere, Krammerhoffer 7, Vanhove 10, Moens 7.
Scores Lommel: HENDRIX 15, JACOBS 14, SCHELKENS 17, WESENBEEK 3, MOONEN 16, Cornelissen, De Keuster 8, Michiels, Gijbels 2, Vermeulen 8.