Orly – Provinciale miniemen: 46-84

Vandaag stond er een inhaalwedstrijd tegen stadsgenoot Orly op ‘t programma. Dit als gevolg van koning winter in januari jl. Een echte derby dus ! Onze mannen keken er echt naar uit, even dreigde plotse sneeuwbuien weer roet in ‘t eten te gooien. Orly beschikte slechts over 5 spelers. Tegen deze minder begaafde ploeg wilden de miniemen hun basketkunsten laten zien. (cfr “haantjesgedrag”). Een arsenaal aan technische hoogstandjes (fast-breaks, trefzekere vrijworpen, 1 magistrale driepunter, mooie assist met fakes, give and go….) volgden met wisselend succes. Mede door te zwakke defense en onzuivere passen vanwege Hasselt BT gingen we de rust in met 30-36. Er was werk aan de winkel voor coach Alain ! Geen sinecure om in een kwartier het ploegmoreel op te krikken en de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen. Mentale coaching primeerde nu. Iedereen was er wel van overtuigd dat onze mannen hier konden winnen maar….

Na de rust werd er meer collectief als team gespeeld waardoor Hasselt BT al vrij snel een mooie voorsprong opbouwde. Basket werd weer fun! Coach Alain kreeg nog een technische fout aangesmeerd wegens te doordringend oogcontact met de referee, hetgeen als onrespectvol werd geïnterpreteerd. Misschien moeten we ons eens een donkere Blues Brothers bril aanschaffen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden! De foutenlast van de krappe kern van Orly steeg waardoor verscheidene spelers uitgesloten zouden worden. Coach Alain sloot een compromis zodat de wedstrijd kon voortduren. De ref vond dit zeer genereus en sportief gebaar. Hierop trachtte ik mijn vrouwelijke charmes in de weegschaal te gooien. Is het dan geen goede deal om die technische fout te overroulen? De referee, een jonge lookalike van Freek Braekman, was echter onvermurwbaar.

Enfin het eindresultaat was 46-84. Meteen de ruimste overwinning van onze provinciale miniemen.Een pluim voor hele team.