Provinciale kadetten jongens – Stevoort: terechte winst met 72-54

Met hun knappe overwinning tegen Hades in het achterhoofd wilden onze jongens absoluut revanche nemen op Stevoort. De Stevoortse muur stond immers nog gegrift in ieders geheugen… Coach Wietse had dan ook een strategisch plan uitgedokterd om hun straffe defensie te ontrafelen. Nu nog uitvoeren…. Hasselt BT was van meet af aan bij de les en legde Stevoort het vuur aan de schenen dankzij snelle vinnige acties. Onze jongens lieten zich geenszins wegdrukken en probeerden hun stempel op het spel te drukken. Ze stuitten daarbij regelmatig op een boomlange Stevoortse forward (>2 m). Bijgevolg hoge foutenlast en talloze vrijworpshots voor de bezoekers. Het was een wedstrijd op het scherp van de snee. Het leek bijwijlen “haasje over” doch Hasselt BT ging de rust in met 39-33. De buit was echter nog niet binnen….

Na een zwakkere derde quarter (8-17) (“paniekbasket”, onzuivere passes,pech in de afwerking…) herpakten de BT’ers zich in de laatste quarter. Het was immers game-over voor de boomlange sportieveling en hier maakte het collectief strijdersfront van BT handig gebruik van om de laatste quarter overtuigend te winnen met 15-4. Je ziet het onze provinciale kadetten beginnen op toerental te komen. Dit schept zeker mooie perspectieven naar de komende wedstrijden.

Noot: Dank aan de steun vanuit het publiek (jeugdcoördinator Tony Souveryns keek zelfs geamuseerd toe) en op de bank (Jeroen kwam zijn teamgenoten een hard onder de riem steken). Frappant: de anders zo beheerste coach Wietse had een technische fout aan zijn been omdat hij luttele centimeters betrad op het heilig basketveld… ‘t Is u vergeven hoor Wietse. Wie let er nu op zijn schoeisel in het heetst van de strijd?