Provinciale miniemen – Orly: 99-51

Een overwinning van onze provinciale miniemen bij Orly zou hun tweede plaats in de competitie veilig stellen. Orly beschikte slechts over 5 basisspelers: op de bank van Orly zetelde enkel een kwieke zeventiger. Dit in schril contrast met de bank van Hasselt BT waar een meute jong sportief geweld samengepropt zat. Er was ruime versterking vanuit de pupillen (Bram, Ward, Sebastiaan, Karel en Bo ). De vergelijking David versus Goliath ging zeker op.

Hasselt BT miste vooral scherpte en efficiëntie bij de aanvang. Ze wilde hun technische kunstjes etaleren (cfr. “haantjesgedrag”) en nog nooit begingen ze zoveel loopfouten. Coach Alain rukte zich bijna de haren van het hoofd. Zelfs op het einde van dit moeilijke seizoen heeft hij toch nog geen toupetje nodig ! Anyway, er werd gerust bij 42-27.

In de tweede helft kon Hasselt BT zijn voorsprong gestadig uitbouwen en de wedstrijd verder controleren. Dit dankzij enkele magistrale driepunters, fastbreaks en strakke defense. De tegenstanders hadden zich nochtans goed verweerd maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. Ik zou zeggen missie geslaagd, net geen century, mooie seizoensafsluiter en goede teamspirit. Last but not least nog enkele mensen in de bloementjes zetten bij de afwikkeling van een bewogen basketseizoen: de tafeldames, opgetrommelde supporters, Tony Souverijns wegens zijn niet aflatende inzet voor de jeugdwerking van Hasselt BT. En niet vergeten coach Alain, een winnerstype in hart en nieren, een goede motivator en “vaderfiguur” van onze mannen. Doei….tot volgend seizoen.