Provinciale miniemen versus Sint-Truiden: revanche door fruitstad na mentale dip 36-60

Gisteren troffen onze miniemen Sint-Truiden, de ploeg die gebrand was op revanche want Hasselt BT had op verplaatsing met 2 schamele puntjes verschil gewonnen…. M.i. vatte coach Alain, grieperig en bijgevolg vocaal niet in staat om de Sportschuur te tracteren op zijn gekende stemgeluid, de partij aan vanuit underdogpositie, wetende dat vaste foward Jeroen (skivakantie) niet van de partij zou zijn. Senne was eveneens afwezig. Speedy Wannes had uit voorzorg een tapeapplicatie thv de enkel na zijn pijnlijke val afgelopen wedstrijd (zwelling en hematoom). Toch sportief dat je er was Wannes!

De eerste quarter verliep vrij gelijkopgaand. Junior Kreemers Ward opende de score. Het deed hem zichtbaar deugd en toverde een smiley op z’n gezicht! Er volgden nog 2 driepunters van Wannes en Giel. Gaulthier was  enkele keren trefzeker vanuit outside-rechts positie. Luca nam rebounds voor z’n rekening. Gert-Jan was afwerker van dienst wanneer een teamgenoot de ring miste. Bram, hard werkend, had vandaag een minder lucky-day qua shots maar hij was heus niet de enige… Iedereen kreeg spelminuten en zette zich in. Robbert was goed bij de les geweest op training want zijn 2 vrijworpen waren succesvol.  Hoe dan ook, in de tweede quarter kwamen we nauwelijks aan scoren toe door verschillende factoren (balverliezen, pech bij afwerking, onzuivere passes…). We waren dan ook op achtervolgen aangewezen na de rust. Er dienden 9 punten opgehaald te worden. Aan coach Alain de taak om de neuzen weer in dezelfde richting te plaatsen want de lichaamstaal sprak boekdelen. Volgend jaar wordt de sportieve omkadering van Hasselt BT uitgebreid met de diensten van mental coach Ann Magdelijns, zeker geen overbodige luxe en een uitstekende troef!

In de tweede helft zakte het moreel verder onder het nulpunt, deels omdat we pech hadden in de afwerking en de shots niet wilden lukken. De coach van Sint-Truiden had dit natuurlijk goed opgemerkt en liet z’n spelers terugplooien en paste de zone defence tactiek toe. Een slimme zet zo bleek want onze jongens konden moeilijk een weerwoord geven tegen de Truiense muur. De drive verdween en onze jongens begonnen onzeker te spelen (cf. malaise KRC  Genk momenteel). Bij Sint-Truiden kregen de spelers daarentegen vleugels en ze waren dan ook de terechte winnaar van dit game. Dit was een nederlaag die toch een mentale tik gaf…Volgende week hoop ik dat de jongens op het plein zullen verschijnen met de ingesteldheid van Obama (Yes we can!).