Zolder – provinciale miniemen: guillotine door foutenlast… 68-46

Vandaag troffen onze jongens Zolder. De thuisploeg miste enkele basisspelers o.w.v. een mini-bivak. Wannes opende de score via een loupzuivere driepunter. Je zag meteen dat beide ploegen aan mekaar gewaagd gingen zijn. De thuisploeg was jammer genoeg goed wakker want elke onzuivere pass werd afgestraft met een bekroonde steal. De eerste speelhelft was een nek aan nek race en werd afgesloten met de ruststand 34-26. Iedereen voelde dat een overwinning mogelijk was maar de hoge foutenlast zou ons weleens de das kunnen omdoen. Bij Zolder hebben ze blijkbaar een goede leerschool genoten qua vrijworpshots! Ze misten ei zo na geen enkele vrijworp en sprokkelden zo toch vele punten bij mekaar.

Coach Alain kon ook niet direct een speciaal recept uit zijn toverhoed te voorschijn halen. Onze spelers begonnen minder strak te verdedigen, gezien 5 fouten voor verschillende spelers lonkten. De spelers van Zolder konden zich bijwijlen als vrije vogels over ‘t plein flaneren en zij gooiden vaak letterlijk hun lijf en leden in de strijd. Bij momenten werd het spel ontsierd door bitsige duels. Ik waande me soms op American football game, want onze jongens hadden bijna een body protector nodig onder de ring aangezien het Zolders legioen vaak met het hoofd vooruit contact maakte met de borstkast van onze Hasselt BT’ers. Hoe dan ook onze jongens zijn zich blijven inzetten tot het bittere einde maar jammer genoeg kregen ze niet altijd loon naar werken.

Uiteindelijk werden drie Hasselt BT’ers met vijf fouten uitgesloten, iets wat nog nooit voordien gebeurd was. Wie onze gasten kent, weet dat ze zeker een faire ploeg zijn maar de dingen lopen niet altijd zoals we willen. Laat ons de negatieve feiten deleten en optrekken aan ‘t positieve om volgende week de strijd aan te gaan tegen Tessenderlo!