Pupillen B bekeren verder na ruime overwinning tegen Maasmechelen

Zaterdag  25-10-2013: om 10.30 uur kenden we onze potentiële tegenstander al voor van de achtste finales Beker van Limburg. Onze pupillen A hadden Bilzen immers overklast met 50 punten. Voor onze eerstejaars pupillen dus nog één horde te nemen, met name voorbij Maasmechelen gaan.

BC Maasmechelen wipte onze ploeg al met 2 punten verschil in de laatste 3 seconden uit de beker 2 jaar eerder in een wedstrijd die verschillende spelers  zich nog herinneren, we waren dus zeker op onze hoede, en er kon geen sprake zijn van onderschatting!

De wedstrijd begon evenwichtig. Ons samenspel was behoorlijk goed en ook het tempo werd strak en hoog gehouden, maar de afwerking onder de ring liet het aanvankelijk wat afweten. Blijven pushen, blijven combineren en snijden was de boodschap, wat bij momenten een aardig potje basket opleverde. Onze defence was foutloos, terwijl Maasmechelen met de regelmaat enkel aan de noodrem kon trekken om onze aanvallen te weren. Puntje per puntje bouwden we alzo een lichte voorsprong op.

DSC_0228

De tweede kwart werd in die trend verdergezet. We waren baas onder de ring (ondanks toch weer een gestalte verschil) en combineerden aardige aanvallen en fastbreaks bij elkaar. Het tempo lag voor Maasmechelen te hoog, sein dus om dit tempo nog even aan te houden, niettegenstaande we met slechts 7 spelers waren en dus beperkt waren in onze wisselmogelijkheden. Verdiend rusten met een eerste kloof(je) van 13 punten.

Bij de herneming vroeg de coach het strakke tempo met de snelle balwissels nog wat aan te houden, wat ook keurig werd uitgevoerd. Maasmechelen koos ervoor om dubbele defence te zetten op onze ‘meer ervaren’ spelers en speelsters. Foute keuze zo zou blijken, want onze ‘nieuwkomers’  Benjamin en Elvan maakten hiervan gretig gebruik door vrije positie te kiezen en alzo ook hun doelpogingen netjes af te werken.

De vierde kwart was dan ook overbodig en werd op routine uitgespeeld. Maasmechelen liet meer en meer gaten vallen, en met 2 spelers op een foutenlast van 4 stuks kon de eindscore nog wat worden opgedreven.

Op naar de achtste finale, opnieuw een thuiswedstrijd, want we ontmoeten onze grote broer Hasselt BT A! Er zit alvast één Hasseltse pupillenploeg in de kwartfinale!

Hasselt BT B  73 – BC Maasmechelen 37 (QT1 15-8, QT2 18-12, QT3 22-11 en QT4 18-6)
Team: Alexander, Dennis, Elvan, Calliste, Janne, Benjamin, Ellen en Wim (coach)