Pupillen B halen eerste winstmatch binnen tegen Beverlo

Na vorige week een bere-sterke wedstrijd te hebben gespeeld tegen Bree, mochten onze Pupillen B dit weekend aantreden tegen Beverlo. Met een paar pittige trainingen achter de kiezen startten onze pupillen veelbelovend. Er werd zeer stevig verdedigd en we kwamen lichtjes op voorsprong in de eerste kwart. Beverlo, met een voltallige bank, kon ons op de hielen blijven, maar het tweede kwart kon Hasselt toch iets uitlopen. Met 7 punten voorsprong de rust in, en de eerste overwinning kwam zowaar in het zicht.

De derde kwart verliep dan weer gelijkopgaand. Hasselt verdedigde zeer geconcentreerd en kon zijn voorsprong bewaren, al begon de foutenlast bij beide teams stilaan op te lopen. Enig minpuntje, het rendement van onze vrijworpen viel behoorlijk tegen! Echter, ondanks dat we slechts met 8 spelers aanwezig waren, konden we de fysieke overmacht zeker aan, een bewijs dat ook op fysisch vlak onze ploeg serieus progressie heeft gemaakt. Dikke pluim voor de inzet mannen (en vrouwen natuurlijk)!

In de laatste kwart speelde Bree alles of niets : ze besloten om full-court te gaan pressen, maar ook hierop hadden onze verdedigers een screentje klaar zodat de bal toch makkelijk via onze guard in een mum van tijd onder de aanvalsring geraakte en werd afgerond.

Misschien verdienden we vorige week wel iets meer, maar vandaag boekten onze eerstejaars pupillen hun eerste dikverdiende overwinning in de A-reeks! Volgende week wacht Hasselt A, alweer een serieuze uitdaging om het beter te doen dan het vorige duel.

Hasselt BT B  55 – Beverlo 43 (QT1 11-10, QT2 16-10, QT3 11-10 en QT4 17-13.
Team: Alexander, Dennis, Calliste, Elvan, Joren, Benjamin, Janne, Ellen en Wim (c).