Pupillen B kunnen net niet stunten tegen Bree A

Zaterdagmiddag mochten we onze verste verplaatsing van de reeks maken, met name naar Bree. Sommigen hadden vooraf dit team aan het werk gezien thuis tegen onze pupillen A, dus ons wachtte weer eens een bijzonder zware dobber. Bree A was immers een stevige, uit de kluiten gewassen jongensploeg, met de meeste spelers een kop (of meer) groter als onze eerstejaars, en we weten dat dit op sommigen (te) veel indruk maakt.

De start van de wedstrijd gaf echter een ander beeld. Lange tijd konden we gelijke tred houden, en wanneer Bree zo’n punt of acht kon uitlopen, beten we steevast terug om te naderen. Door sterke defense, en met slechts af en toe een slordigheidje in onze passing, gingen we rusten met 7 puntjes achterstand, maar alles lag nog open en de foutenlast bij Bree was iets zwaarder als bij ons.

De derde kwart speelden onze pupillen hun beste basket van deze terugronde. We gingen pressen recupereerden geregeld de bal op de aanvallende speelhelft, en naar het eind van kwart 3 kwamen we zelfs 4 punten voor, een stunt was in de maak. de coach van Bree koos er dan maar voor zijn halve ploeg terug te wisselen, en tegen hun 6, 11 en 14 waren wij, zeker in gestalte, niet opgewassen. Hun twee ‘pointguards’ overliepen (zelfs letterlijk!) onze verdedigers, die deze machine enkel foutloos konden afstoppen, waardoor onze voorsprong werd omgebogen in een achterstand nog voor de vierde kwart.

De laatste kwart kon Bree profiteren van het overwicht op hun bank, want met 7 wisselspelers waren zij net nog iets frisser dan onze mannen, die alles gegeven hadden om het hoge tempo aan te houden, maar hierbij uiteraard al wat kruid verschoten hadden. Bree won verdiend met 11 punten, maar onze eerstejaars pupillen beginnen wel stilaan hun weg te vinden in de A-reeks, want het had ei zo na anders kunnen uitdraaien. Proficiat mannen en vrouwen! Laat ons zo verder doen!

Bree A  63  –  Hasselt B 52 (QT1 16-15, QT2 19-13, QT3 14-14 en QT4 14-10).
Team: voltallig.