Pupillen B overtuigend voorbij DBC Houthalen B

Onze pupillen B mochten vandaag het basketweekend in Kuringen afsluiten tegen de dames basket Houthalen B. Van onze tweedejaarspupillen wisten we al dat we het tegen die pittige tantes niet makkelijk zouden krijgen. Bovendien hadden we door ziektes en andere omstandigheden én een sterk uitgedunde ploeg, én gelegenheidscoach Joris die Wim verving. Het mogelijke ‘tekort’ aan fitte spelers werd opgevangen door een echte versterking vanuit onze Benjamins A, want Dilan en Sander kregen hun kans om voor het eerst een wedstrijd met inzet mee te doen. Toch een aanpassing, met de shotklok en hoge ring tegen een zéér vinnig Houthalen, maar een test die beiden met glans hebben volbracht.

Hasselt nam onmiddellijk de leiding door geconcentreerd te verdedigen en gecombineerd af te werken. QT1 verliep gelijkopgaand, maar door een aantal fouten en een degelijke afwerking vanop de vrijworplijn konden we de eerste kwart met een kleine voorsprong afsluiten.

De tweede kwart verliep evenwichtiger. Houthalen kwam ook geregeld tot een mooie actie, en Hasselt moest alles uit de kast halen om hun voorsprong te bewaren, of zelfs met 2 puntjes uit te breiden aan de rust.

Coach Joris, gedreven als altijd, kon onze ploeg de nodige peptalk en motivatie bezorgen om de derde kwart voluit te gaan, de kloof was gezet, en door de foutenlast van Houthalen niet meer te overbruggen.

Ook de vierde kwart bleven onze eerste jaars pupillen  tonen waarom ook wij in die A-reeks thuishoren. Tot de laatste minuut bleef de concentratie in de verdediging en werd iedereen bij het spel betrokken, waaruit ook iedereen wel zijn puntjes kon scoren.

Proficiat aan de hele ploeg, ook aan de zieke / gekwetste spelers die toch hun team kwamen aanmoedigen! Bedankt aan de gelegenheidscoach en zeker ook aan onze benjamins, dit was een collectieve overwinning uit de boekjes!

Hasselt BT B 65 – Houthalen DBC B 40 (QT1 19-12, QT2 12-10, QT3 16-6 en QT4 18-12)
Team: Sander, Dilan, Dennis, Calliste, Elvan, Joren, Benjamin, Ellen en Joris (C).