Pupillen B verliezen thuis van Tongeren A

Opnieuw een wedstrijd van David tegen Goliath in de A-reeks Pupillen. Onze eerstejaars Pupillen mochten thuis aantreden tegen Tongeren A. Bij onze ploeg ontbrak enkel Ellen, die, nog steeds geveld door een hardnekkige enkelblessure, de benjamins ‘administratief’ ging helpen.

De start van de wedstrijd verliep gelijk opgaand. Tongeren nam de eerste minuten dadelijk in handen en kon 0-8 uitlopen. Onze youngsters waren echter niet onder de indruk en beten terug. Net voor het kwart-einde stond de score op 13-16. Onze pupillen startten de twee kwart aardig en kwamen zelfs langs Tongeren met een 16-16 stand. De bal circuleerde vlot, we gingen behoorlijk inside en hadden vandaag geen schrik om wat pittiger te verdedigen. Tegen het gestalte van Tongeren hadden we iets minder antwoord. Te veel rebounds gingen, zowel aanvallend als verdedigend, naar Tongeren, waardoor onze tegenstander meer uitliep dan het wedstrijdbeeld deed vermoeden, rusten dus met 20 punten achterstand.

Met de correcte motivatie werd de tweede helft aangevat. Hasselt B was in de derde kwart de evenknie van Tongeren A,  en kon deze kwart dan ook met een gelijke stand afsluiten, helaas kon aan de achterstand van de eerste helft niet worden geknabbeld.

In kwart vier drukte Tongeren de gaspedaal in, speelden ze full-coart-press en zoals geweten vergt dit voor ons nog wat oefening. Tongeren won verdiend met ruim puntenverschil, maar onze jongens en meisjes lieten toch zien dat er aardig progressie zit in ons spel en onze ploeg. het ontbrak ons geenszins aan motivatie, en als we deze weg verder bewandelen gaan we nog vaak aardige basket tonen. Nu twee weekjes pittig trainen en dan op naar de volgende wedstrijd!

Hasselt BT B  40 – Tongeren A  78  (QT1 13-16, QT2 7-24, QT3 18-18 en QT4 2-20).