Pupillen B verliezen van Zolder na aangename wedstrijd

(Verslag door Coach Wim)

Ondanks de zware nederlaag van vorige week, tegen DBC Houthalen A, bleven onze 1ste jaars Pupillen niet bij de pakken zitten. Er werd de hele week hard getraind waardoor de hele ploeg klaar was voor de confrontatie met Zolder.

De wedstrijd begint gelijkopgaand, maar bij een 8-9 stand na 4 minuten schakelt Zolder een versnelling hoger. Hun defense wordt strakker en in aanval vinden ze steeds de vrije man. Hasselt heeft het hier duidelijk moeilijk mee en is even de kluts kwijt: de balverliezen, slechte beslissingen en misverstanden stapelen zich op waardoor Zolder een klein kloofje kan slaan na het 1ste kwart (14-20).

In de 2de periode is Hasselt de evenknie van Zolder. We gaan beter om met de verdedigende druk: Het balletje gaat sneller rond, er wordt goed vrijgelopen en we nemen de juiste shot- en penetratiekeuzes. Ook Zolder (onder impuls van hun nummer 13) blijft goed aanvallen, zodat ze het 2de kwart nipt winnen met 16-18. Zo gaan we rusten bij 30-38.

In kwart 3 probeert Hasselt het kloofje te dichten, wat aanvankelijk ook lijkt te lukken: 2 snelle Hasseltse scores halveert de kloof tot 4 puntjes. Dit is echter het teken voor Zolder om de draad weer op te pikken. Door hun strakke defense en snelle aanvallende transitie ziet onze ploeg weer even sterretjes. Het kloofje van 4 wordt zo een hele kloof van 14 punten. Maar ook nu kunnen we ons herpakken. We spelen weer wat meer bedachtzaam en spelen goed mee met Zolder. De 3de periode wordt wel weer gewonnen door de bezoekers met 11-15, zodat er 41-53 op het scorebord staat.

12 punten ophalen op 10 minuten tijd? Het is zeker niet onmogelijk! Met deze instelling beginnen onze Pupillen aan het 4de kwart. We strijden voor elke bal, maar Zolder panikeert niet en kan al bij al makkelijk stand houden. Ook wanneer 2 Hasseltse driepunters de stand op 55-62 brengen blijven de bezoekers hun eigen (goede) spel spelen. Het fysieke overwicht speelt onze ploeg nu toch wat parten, waardoor Zolder weer uitloopt, het kwart (19-25) en de wedstrijd wint met 60-78.

Zolder neemt verdiend de 3 punten mee huiswaarts. Ze waren zowel fysiek als technisch toch iets beter. Wij mogen terugkijken op een redelijke wedstrijd waarin we bleven strijden tot het einde. De boodschap is nu om goed te blijven trainen! Indien we dit doen kunnen we het nog enkele ploegen knap moeilijk maken en misschien wel een overwinning boeken.